Search This Blog

Loading...

Promosi Jun 2014

Promosi Jun 2014
Vitamin E

Tips cerai susu (wean off)

Assalamualaikum.

Saya terpanggil nak share satu tips untuk cerai susu a.k.a wean off.

So, Ariff Ziqry pun dah menginjak ke 3 tahun 3 bulan.

Saya rasa it is time for him untuk wean off. No more breastfeeding. rasa macam dah besar sangat dah.. :)

So, of course, it is not easy.

Sedih pun ye juga. So bila dia nangis-nangis, we tend to give in.

so salah satu caranya adalah:

1. Niat 

Kalau anda dah PASTI 100%, sila tanamkan dalam hati.

Kena cekal... keras hati, kata orang... kalau tak, memang sampai bila bila pun takkan berjaya.

2. Tips, trik dan taktik

yang ini kena buat ikut kaedah masing masing.

Macam saya, saya kurang minum kopi. So, Ariff rasanya tak familiar with the smell and look of it.

So, saya guna je kaedah tradisional iaitu sapu sedikit kopi di 'ehem.. ehem..', and of course, mulanya dia macam pelik...

Dia kata Milo. layankan je lah..

Tapi bila dia nampak 'milo' tu, dan dia try hisap, tak sedap pula.

So sudahnya it became a lesson for him.

lama lama dia tak mintak dah..

senang kan..? alhamdulillah. dalam sehari dua, Ariff pun dah berjaya di wean off kan :)

Tapi saya still bagi susu fresh milk to make sure his calcium intake mencukupi..

SO, ibu-ibu di luar sana, boleh la cuba ya! :)

Ingat, pokok pangkal, kena KERAS HATI.

Sekian, terima kasih :)



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Kuruskan badan dengan Omega Guard?

Assalamualaikum,

Ada yang bertanya pada saya : "Omega tu bukan ke untuk jantung dan memori...?

bukan untuk kuruskan badan!"

Sebenarnya, Omega Guard ada 1001 kebaikan dan fungsi.


Ye, main function untuk mantapkan jantung, memelihara dari segi kefungsian.. and then memperbaiki memori, memudahkan mengingat...

namun, ada je fungsi fungsi lain yang Omega boleh bantu, contohnya:

-membantu dari segi pertahanan badan.
kalau anak-anak selsema, bagi Omega Guard (nanti saya guide cara pemakanan), Insyaa Allah boleh cepat sembuh.

-dan...

omega juga membantu dalam KURUSKAN BADAN!

Caranya bagaimana..? Ia sebenarnya bertindak lebih kurang sama dengan Lecithin di mana ia akan menyingkirkan lemak lemak degil dalam badan.

Di samping itu, Omega Guard Shaklee mengandungi Omega-3 Fatty Acid yang mengawal pelbagai jenis hormon di dalam badan, termasuklah hormon LEPTIN, yang berfungsi mengawal selera makan kita.

So, disamping menyingkirkan lemak-lemak di dalam badan, ia juga membantu kita mengawal rasa lapar...

So, bulan ni tgh promosi Omega Guard.. Jom dapatkan sebotol dengan harga promosi!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.

***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Khasiat Vivix

Assalamualaikum....

Sempena bulan promosi Vivix... Jom saya cerita sikit tentang Vivix ni... :

Apa khasiatnya? dan siapakah yang memerlukan supplement ini?


jom kita tengok apakah vivix.


Vivix


Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  


Bakal dipatenkan tidak lama lagi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.


So, kalau dengan penjelasan dari website Shaklee Malaysia, anda faham tak, Vivix dibuat daripada apa..?


Jom kita tengok apa yang saya jumpa dari website ini...


(telah saya translate to Bahasa Melayu untuk memudahkan anda (dan saya) faham...) yang itallic biru tu saya punya komen....


Resveratrol adalah sering dirujuk sebagai "bahan aktif dalam Wain Merah" tetapi itu adalah ringkasan mudah yang agak keterlaluan dan bukti-bukti yang ada adalah jelas - tidak ada resveratrol yang cukup dalam segelas wain yang boleh untuk kita buat perbezaan. (maknanya, red wine kononnya mengandungi bahan aktif yang bagus. segelas wain sebenarnya tidak dapat menandingi kehebatan Vivix. Tahukah anda, HANYA sesudu teh Vivix dapat menyamai kandungan resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain!) 


Resveratrol polifenol telah menjadi topik panas di kalangan penulis-penulis dan pengulas anti-penuaan sejak Dr David Sinclair telah ditemuramah oleh menunjukkan majalah TV "60 Minit" Jan 2009 dan Barbara Walters Show pada bulan Jun 2009. Dr Sinclair menekankan bahawa walaupun anti-penuaan adalah "butang panas", dia lebih berminat pada pengaruh ke atas penyakit atau pencegahan penyakit yang berkaitan dengan penuaan.

Apakah Resveratrol?
Penjelasan di bawah adalah terperinci dan memerlukan kepekatan beberapa memahami sepenuhnya jadi saya menggesa anda untuk membaca dengan teliti.

Resveratrol adalah fenol atau sebatian polifenol yang telah didapati mempunyai aktiviti antioksidan yang kuat. Tumbuhan mewujudkan resveratrol untuk melindungi diri terhadap tekanan yang disebabkan oleh perkara-perkara seperti keadaan semakin sukar untuk hidup (poor growing condition) dan cuaca teruk.

Resveratrol telah ditunjukkan untuk memusnahkan sel kansermengurangkan pengoksidaan kolesterol LDL, jumlah kolesterol dan risiko penyakit kardiovaskular. Kajian terbaru ke atas haiwan telah menunjukkan resveratrol untuk secara mendadak meningkatkan jangka hayat, meningkatkan daya tahan olahraga dan mempunyai manfaat yang sama dengan diet kalori terhad (mimic calorie-restricted diet).

Secara semula jadi, resveratrol wujud dalam dua isomer yang berbeza, trans-resveratrol dan cis-resveratrol; awalan ini merujuk kepada bentuk molekul. Penyelidik telah mengenal pasti trans-resveratrol sebagai aktif biologi dua isomer, yang adalah mengapa syarikat-syarikat yang bertanggungjawab hanya label ini aktif "trans-resveratrol" molekul. Sesetengah pesaing label "resveratrols jumlah," yang tidak adalah maklumat yang cukup untuk pengguna.

Perbadanan Shaklee telah membangunkan tonik yang dilabelkan sebagai Vivix. Ini bukan minuman jus tetapi agak eksklusif, supplement cecair anti-penuaan diet yang pekat yang memberikan bentuk yang paling murni dari resveratrol dan polifenol yang sangat tulen ekstraknya yang dicipta dari anggur sahaja dalam alam semula jadi dengan kromosom tambahan.


Ini gabungan unik polifenol termasuk bahan-bahan yang telah ditunjukkan dalam kajian makmal untuk melawan mekanisme utama penuaan selular. Satu sudu teh Vivix menyampaikan jumlah bersamaan resveratrol dijumpai dalam 100 gelas wain merah.

Ini adalah produk yang sangat khusus - mengambil masa 28 hari untuk menghasilkan satu kelompok dan ia hanya mempunyai hayat 8 bulan.

Anda tidak boleh minum wain merah yang cukup untuk membuat perbezaan. Tidak semua produk Resveratrol adalah sama.

Hanya Trans-resveratrol adalah aktif. Jika syarikat melaporkan "jumlah resveratrol", ia merupakan maklumat yang tidak cukup pada seseorang pengguna.

Terdapat darjah ketulenan berbeza beberapa syarikat telah dilaporkan produk serendah 20% tulen. Produk Shaklee Vivix adalah 98% tulen - diekstrak daripada Rumpai Simpul Jepun (Polygonum cuspidatum). Jika syarikat tidak melaporkan berapa peratus ketulenan produk mereka, anda boleh pastikan yang ia tidak mencapai 98%.

Banyak syarikat mengekstrak daripada anggur atau wain merah. Anda tidak boleh mendapatkan 98% tulen dari sumber-sumber ini.

Dr David Sinclair (Harvard University) menerbitkan data menunjukkan bahawa koleksi polifenol membuat resveratrol lebih berkuasa. Jadi 100 mg Shaklee resveratrol adalah 10 kali lebih kuat daripada resveratrol sahaja. Mereka telah menambah 1200mg polifenol dari anggur muscadine, elderberry Eropah dan Lobak Ungu. (Nature. 29 November 2007; 450 (7170) :712-6)
Menggunakan proses pengekstrakan paten yang belum selesai yang menyampaikan lebih banyak daripada 15 polifenol.
Shaklee juga telah dikeluarkan Emodin (bahan yang berpotensi radang didapati dengan kebanyakan produk resveratrol).

Bagaimana ia berfungsi?

Mekanisme bermain dan bertanggungjawab untuk banyak faedah kepada keadaan penyakit yang dikaitkan dengan penuaan.
Melindungi dan pembaikan kerosakan DNA yang dialami oleh setiap sel setiap hari.
Mengurangkan tindak balas tekanan biologi (oksidatif).
Meningkatkan pengeluaran tenaga di peringkat selular dengan meningkatkan bilangan mitokondria (tenaga produksi pusat setiap sel) dalam sel-sel.
Mengaktifkan pengawal selia genetik dan melambatkan pembentukan maju glycation produk akhir (AGE) protein. Protein UMUR berlebihan menyebabkan kerosakan selular dan sering dikaitkan dengan penentangan insulin dan kencing manis.
Maklumat dikemaskini item - Dr Sinclair dan Dr Westfall rakannya yang dibangunkan sebuah syarikat penyelidikan kecil yang dikenali sebagai "Sirtris". Pada tahun 2009 gergasi farmaseutikal Glaxao Smith Clyne membeli Sirtris untuk $ 750 Juta dan mereka masih tidak mempunyai satu bentuk pil yang berdaya maju untuk produk. Ingat, produk Vivix adalah tonik cecair dengan hanya 8 bulan rak kehidupan.

Berikut adalah empat menerbitkan kajian menunjukkan manfaat kesihatan yang positif berpotensi untuk resveratrol / polifenol.

Resveratrol dan Kanser
Ini adalah salah satu artikel saya terserempak. Saya tidak tahu apa apoptosis bermakna jadi saya melihat ia naik dan mendapati ia begitu sesuai untuk apa yang kita telah diberitahu mengenai Resveratrol.

Apoptosis - kematian yang perlu bagi sesuatu sel - satu bentuk kematian sel yang diperlukan untuk memberi laluan kepada sel-sel baru dan untuk membuang sel-sel yang DNA telah rosak ke titik di mana perubahan kanser adalah bertanggungjawab untuk berlaku. (maknanya, sel dalam badan kita akan bertukar ganti. sel-sel yang dah mati akan mengalami kerosakan DNA dan perlu dikeluarkan dari badan. Sekiranya tidak dapat dikeluarkan dari badan, maka ia boleh bertukar kepada sel kanser. Vivix membantu dalam proses ini.)


Begitulah betapa BESTnya VIVIX... memang POWERFUL!

Jom hubungi saya sekarang untuk mendapatkannya!


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Protein Shake yang terbaik di pasaran!


Assalamualaikum,

Pernahkah anda mendengar "Protein Shake".

Apakah protein Shake itu?

Protein adalah salah satu blok bangunan utama badan untuk otot , tulang , kulit dan tisu yang lain. Sering digunakan oleh ahli sukan, protein shake datang dalam pelbagai kombinasi protein, karbohidrat, dan lemak. Mereka boleh berkisar dari 100 % protein untuk kebanyakannya karbohidrat dengan protein ditambah sedikit dan lemak. Protein shake datang dalam pelbagai perisa dalam bentuk serbuk atau dalam pakej sedia untuk minuman, seperti tin atau pek foil.

Shaklee ada menyediakan protein shake yang berasaskan soya, dinamakan ENERGIZING SOY PROTEIN.


Jom kita tengok apa faedah protein shake ini....


Selamat untuk orang-orang yang sihat, protein shake digunakan terutamanya oleh atlet yang memerlukan khasiat sejurus selepas latihan mereka , kata Jose Antonio, ketua pegawai eksekutif dan pengasas bersama Persatuan Antarabangsa Pemakanan Sukan (ISSN ). ' Kebanyakan orang tidak boleh membuat makanan segera selepas senaman ' , katanya. ' Jadi ini sedia untuk minum shake adalah benar-benar alternatif terbaik anda.

Menurut ISSN , protein shake adalah cara yang selamat untuk memastikan protein yang mencukupi, apabila digunakan sebagai sebahagian daripada diet yang seimbang yang kaya dengan nutrien . Ini kaunter berpendapat bahawa protein shake boleh memudaratkan buah pinggang atau tulang.

Walaupun penyelidikan tidak terbukti peranan mereka dalam prestasi sukan dan kekuatan otot , protein shake boleh menawarkan faedah tertentu.

Atlet ketahanan mungkin mendapati ia lebih mudah untuk melatih dengan bantuan protein shake , kata Antonio. Itulah kerana ia membantu badan pulih daripada senaman keras. Protein shake melakukan ini terutamanya dengan mengembalikan glikogen otot, sumber bahan api untuk latihan, yang mendapat digunakan semasa latihan.

Bagi atlet kekuatan, protein shake juga boleh membantu membaiki kerosakan kepada otot yang boleh berlaku dengan bina badan yang serius.

Peminat kecergasan umum yang kerja-kerja keras tetapi tidak mahu menjadi seorang pelari maraton atau bina badan juga boleh mendapat manfaat , kata Antonio. Ini adalah jenis orang yang mungkin menghadapi dua kali seminggu dan mengangkat berat dua kali seminggu.

Beberapa penyelidikan menunjukkan faedah lain juga . Sebagai contoh, satu kajian terhadap 130 Marin AS melihat exercisers sengit yang ditambah diet mereka dengan 10 g protein, 8 g karbohidrat, dan 3 g lemak. Mereka mempunyai kurang jangkitan, kurang keletihan haba, dan kurang kesakitan otot. Sesetengah protein shake boleh membantu dengan pengurusan berat badan , juga. Tetapi lebih banyak kajian diperlukan untuk mengesahkan ini.

Selain itu, protein shake ini juga dikenali sebagai pemberi tenaga, meal replacement dan ia sangat sesuai untuk golongan yang memerlukan tenaga (golongan ibu menyusu, ibu berpantang dan lain-lain)

Mahu mendapatkan protein shake anda? Jom hubungi saya hari ini!

Sumber artikel: sini


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Nak tambah susu badan? Jom cuba cara ini..


Ramai bertanya saya, apa rahsia susu badan banyak.

Alhamdulillah, saya masih lagi menyusukan anak saya, walaupun sudah berusia dua tahun 7 bulan.

Sebenarnya nak menjayakan penyusuan bayi sehingga dua tahun mudah sahaja.

Yang penting anda tahu bagaimana.

Ramai ibu ibu muda beranggapan kalau dah bersalin, susu akan keluar.

Sebenarnya, apabila anak anda lahir, ia bukan satu jaminan susu akan ada.

anda perlu memberi 'signal' yang susu diperlukan dengan kadar yang segera.

Macam mana nak bagi 'signal'..?

mudah saja.

Anda hanya perlu :
-memberi bayi anda hisap 'nipple' anda sehingga ada susu

atau

-mengaruh / initiate / encourage susu untuk ada dengan memberi ransangan seperti memerah dengan tangan atau pam

So, bila ada ransangan seperti di atas, sama ada secara natural (bayi hisap) ataupun secara buatan (pam / tangan), anda jangan cepat give up.. lama kelamaan ia akan memberi signal ke otak dan badan akan merembeskan hormon yang bertanggungjawab untuk menghasilkan susu.

Oh ya, jangan ingat "tambah susu dengan makan supplement SAHAJA". 

namun, kalau nak tambah susu perlu selalu "create demand", dengan menyusukan bayi secara direct sekerap mungkin, ataupun kalau baby kerap tidur, maka perlulah mengepam sekerap mungkin..

Ini kerana ia akan memberi signal ke otak bahawa "susu diperlukan!!!" Dan hormon akan dirembes agar susu yang lebih banyak dihasilkan.

Cuma satu saranan saya sekiranya anda ingin memberbanyakkan susu badan, jangan sekali kali introduce susu tepung. Ini kerana apabila bayi anda kenyang, susu badan yang dihasilkan pun akan berkurangan dan seterusnya kering.

Hindari dari memberi susu tepung kepada anak anda..

ok...? mudah je kan breasfeeding ni sebenarnya...?

ok, bagi mereka yang mahukan supplement, boleh hubungi saya.

untuk tambah susu, saya rekemen ESP + Alfalfa.

insyaa Allah, dengan penyusuan berterusan, dan pengambilan supplement, susu badan anda akan bertambah dan berkualiti. Jom hubungi saya sekarang!


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Labels

alia (238) just my thought (212) macam-macam (134) shaklee (84) work (81) makan-makan (74) celebrations (59) jalan-jalan (58) hickups (57) contest (50) info (45) achievements (35) blog (35) Ariff (34) esp (34) ibu alia (33) game (30) breastfeeding (27) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (21) pregnancy (20) giveaway (19) set kulit cantik (19) wan (19) photography (18) tips (18) 8 bulan (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) khasiat (13) kuruskan badan (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) collagen powder (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) breastfeeding set (10) khasiat ESP (10) kulit cantik (10) kurus selepas bersalin (10) macam mana nak kurus (10) meal shakes (10) petua kuruskan badan (10) rahsia kulit cantik (10) sembang kosong (10) set kurus (10) vitamin (10) gla complex (9) kurus dengan berkesan (9) kurus dengan cepat (9) kurus tanpa lapar (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) advertorial (8) danial (8) how to (8) produk kuruskan badan (8) promosi esp shaklee (8) trip (8) wordless (8) alfalfa (7) babysitter (7) collagen powder shaklee (7) energizing soy protein (7) energizing soy protein shaklee (7) khasiat Collagen powder shaklee (7) presents (7) shaklee promotion (7) tips tambah susu badan (7) vivix (7) acu (6) atasi kulit kusam (6) faedah collagen powder (6) gossip (6) ibu hamil (6) islam way of life (6) kembalikan kulit berseri (6) list (6) omega guard (6) product review (6) set D (6) taman (6) tambah susu (6) vitalea (6) vitamin E (6) vitamin untuk kulit (6) 10 bulan (5) alfalfa complex (5) b complex (5) cara tambah susu badan (5) events (5) faedah meal shakes (5) gadgets (5) kecantikan (5) masak-masak (5) omega guard shaklee (5) petua tambah susu badan (5) set breastfeeding (5) set ibu hamil (5) uda (5) vita-C (5) vitamin kanak-kanak (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) Vitamin ibu hamil (4) antioksidan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) cara banyakkan susu ibu (4) check up (4) confinement (4) ibu mengandung (4) meal replacement (4) pil tambah susu badan (4) promotion (4) sembelit (4) set (4) set 3 M (4) songs (4) tips kurus (4) toys (4) vitamin shaklee (4) vitamin wanita (4) anti penuaan (3) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kanak-kanak (3) kek na (3) kencing manis (3) masalah rambut (3) money (3) perut kempis (3) promosi (3) rambut gugur (3) set B (3) set berpantang (3) set ibu mengandung (3) susu protein shaklee (3) tadika alia (3) tambah berat badan (3) trial pack shaklee (3) vitamin ibu mengandung (3) vitamin untuk subur (3) vitamin untuk wanita (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) Mighty 3 Gem (2) advertise (2) ahli (2) anak sukar makan (2) anti aging (2) ask me (2) atasi rambut gugur (2) baju baby (2) baju saya (2) bantu atasi period tidak teratur (2) crave (2) diabetes (2) family (2) filem (2) habbits (2) herb lax (2) jadi ahli shaklee (2) khasiat Vivix (2) kolagen terbaik (2) landscape (2) lecithin (2) masalah ibu mengandung (2) melancarkan period (2) multivitamin (2) nurseri (2) pinggang ramping (2) promo (2) rahsia susu badan (2) raya (2) resipi (2) senarai set (2) set A (2) set gemuk (2) set lepas bersalin (2) suami isteri (2) supplement (2) survey (2) tambah tenaga (2) the look (2) twilight (2) 30 hari (1) Dr Sukida (1) EPO shaklee (1) The Beginning .... (1) alfalfa shaklee (1) alia's school (1) artritis (1) asid folik (1) astro (1) atasi PMS (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi masalah senggugut (1) baby (1) bags (1) beguk (1) bola (1) car seat (1) car wash (1) cinch (1) consultation (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) detoks (1) diet sihat (1) diet tanpa lapar (1) dish wash (1) dose vitamin (1) dslr (1) ekzema (1) elak rambut gugur (1) elak senggugut (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gaya hidup sihat (1) get clean (1) get clean shaklee (1) golongan tidak boleh makan (1) healthy lifestyle (1) hilangkan parut (1) hobbies (1) hope (1) icon (1) interrior design (1) jadi ahli Shaklee Percuma (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jimat (1) jobs (1) keajaiban vitamin (1) kebaikan (1) kecutkan cyst (1) kekal bertenaga (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesihatan rambut (1) kesuburan (1) kolesterol tinggi (1) konsultansi (1) lambat tua (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) lepas bersalin (1) majalah (1) malaysia (1) masa sesuai (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah wanita (1) membantu melambatkan menopaus (1) member (1) membership shaklee (1) men's vitamin (1) menyusukan anak (1) milk booster (1) mudah (1) murah (1) nak dapatkan hati tenang (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) penyakit (1) performance drink (1) period pain (1) perkumuhan (1) pertumbuhan bayi dalam perut (1) petua (1) poll (1) preggy (1) promos (1) prosante (1) protein (1) realmart (1) recruitment (1) renungan (1) sakit sendi (1) set G (1) set c (1) set menyusu (1) set slimming shaklee (1) shoes (1) siblings (1) skin problem (1) slimming set (1) sticky (1) stuffs (1) tambah darah (1) tambah selera makan (1) testimoni (1) thyroid (1) tips emosi (1) trimester (1) update (1) video (1) vitamin buat darah (1) vitamin c (1) vitamin ibu menyusu (1) vitamin penting (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk hb rendah (1) vitamin untuk lelaki (1) vivix shaklee (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1) wellness set (1) zinc (1)