Pages

Search This Blog

Aqiff pun sibuk berbuka

Hi.... Salam ramadhan!

Lama tak bersua..

Alhamdulillah, sekarang dah tiba ke pertengahan Ramadhan...

Seperti biasa, makanan berbuka Beli Di Bazaar Ramadhan... sahur sama ada masak atau reheat... hehe..

This year the traffic is so bad, sampai kawasan SU Pukul 6.30 petang.. padahal keluar opis pukul 4.30...

So the task Beli makanan kita leave to en suami... pasrah sajalah dengan menu beliau. Tapi dah pesan, Beli tepung pelita paya jaras dan air selain air asam boi 😁

Tepung pelita paya jaras dah mahal oi. Tahun lepas RM3, tahun ni RM3.50.. tahun depan agaknya rm4 kot 😂

Ariff start puasa tahun ni.. dah darjah satu kan... 

Tapi ada juga la ponteng, sebab nak makan biskut raya 😂

Sahur so far Yaya dan ayep ok. Senang bangun...

Yaya her fave is ayam masak merah.. ayep pula ikan. Ikan percik ke, ikan kicap ke.. semua dia suka.. asalkan ikan...

Si kecik ni pun sibuk je berbuka time orang semua sibuk nak berbuka....




Penyelesaian kepada masalah jerawat!

Salam semua.

Sebenarnya saya berhadapan dengan masalah jerawat sejak belasan tahun. Sudah bermacam macam cara saya ambil, contohnya menggantikan produk pembersih muka dan sebagainya.

Namun cara tersebut tidak berkesan dan jerawat tetap muncul di wajah saya.

Sehinggalah beberapa bulan lepas saya ditawarkan untuk mencuba produk Eucerin iaitu Eucerin ProACNE Solution A.I Clearing Treatment.



Krim tersebut merupakan produk penjagaan kulit anti jerawat yang bukan sahaja menyuburkan kulit, kalah membantu menghapuskan jerawat dengan lembut.

Ia juga bertindak sebagai pelembap bagi kulit berminyak dan ia direka khas untuk membersihkan pori yang tersumbat, mengurangkan dan menghalang kemunculan semula jerawat, disamping mengekalkan kelembapan kulit.

Ia juga dijadikan sebahagian dari regim lengkap penjagaan kulit pada waktu malam.

Setelah menggunakannya selama 2 minggu, terbukti jerawat di muka semakin menghilang dan ia membantu mengelak jerawat baru dari muncul.


Hebat bukan?!

Anda boleh mendapati produk ini (Eucerin ProACNE Solution A.I Clearing Treatment di farmasi pada harga yang sangat berpatutan iaitu RM62 sahaja 😁.

(Di samping itu, Eucerin juga menawarkan produk penjagaan kulit seperti pembersih muka, pelembap, skrub, serum dan pelembap siang.)

Aqiff kena chicken pox!

Kejadian berlaku pada 16 mei 2017

Nasib baik ada cuti kuarantin for 5 days tak termasuk sabtu ahad 😁👍

 
  Kat muka byk.. front abdomen tak byk sgt.. tapi belakang mmg byk 😥

Nasib baik dlm 7 hari dia dah ok...

 
 

Alia time kecik kecik

Ya allah. 

Comel naw alia time kecik kecik. 
 
 
 Baju merah tu ada iras Aqiff

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)