Pages

Search This Blog

Loading...

Aqiff time berpantang

Assalamualaikum..

As i had promised earlier, nak cerita sikit pasal time berpantang.. (Kalau tak nanti lupa.. Maklumlah, i kan pelupa 😅).

Ok, dah dekat nak bersalin i sempat la beli set lepas bersalin Nona Roguy (NR). Teringin nak try phytonatal yang famous itu. Satu set hari tu beli rm350. Pejam mata je lah bayar.. Nak buat macam mana 😅

Bila baby dah keluar, hari ke3 gitu mula rasa penat / x larat. Agaknya sebab baby malam2 tak tidur. Menangis je kerja dia.. Sampai mati akal. Tak tahu apa yang dia nak.. Dah la en suami n kids lepak di sg buloh (sebab alia dan ariff sekolah).. So memang terkontang kanting kita sorang2 jaga baby newborn yg suka menangis di tgh mlm itu..
 
 
 


Bab aqiff susah tidur berlanjutan sampai kami try berpantang di sg buloh (hari ke 20). Balik je sg buloh, elok je dia tidur nyenyak! Amboi.. So ibu dia dapat la meneruskan hari berpantang n cuti bersalin selama 3 bulan dgn aman 😁

Bila berpantang di sg buloh, ibu dia mana reti masak. So beli lauk berpantang dari Foodzyla. Senang. Tinggal perangat jer. Satu lauk rm19. Minima beli 10 unit. Dan kos delivery rm10. Jadila total rm200 😅 satu lauk bole makan dua atau tiga kali.. Sedapla juga...
 

Aqiff demam!

Salam.

Semalam Aqiff demam.. 😪
 
 
Agaknya sebab weekend hari tu balik johor. Dia penat kot...

Lagipun dia duk batuk n selsema tuh...

Alhamdulillah hari ni dah ok 😁

Back to normal routine ☺️

Progress Aqiff

Alhamdulillah.. 

At 4 months old Aqiff da boleh meniarap!
 
 

Mengiring...
 
Dan hisap tangan 😊
 

Aqiff

4 bulan.. 
 
Kejap je rasa.

Last monday check up, berat badan dia 6kg.

Hihihi. Ok la, ada la sikit peningkatan banding last month..

Set lepas bersalin Nona Roguy (NR) murah

Mahukan set bersalin NR dgn harga bajet? Harga beli RM 350. Mahu jual dgn harga RM 250 shj. Expired Sept 2019. Dah guna sikit sangat. So here you are, set lepas bersalin Nona Roguy preloved up for grab..

Set Post Natal NR:
1) PhytoNatal (dah makan dalam 6-8 bj)
2) Uncang Cuci Herbanika (dah pakai 2)
3) Akar herbanika (dah pakai 2)
4) Krim Herbanika Barut
5) Herbanika Lulur
6) Minyak Herbanika

Sesiapa berminat, boleh pm/whatsapp 013-310 7764 ya. Tq

Labels

alia (238) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) Aqiff Zhafry (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) family (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)