Pages

Search This Blog

Alia turns 4! (months..)


Hai semua...
Semalam (2 April 08), genaplah usia saya 4 bulan... (kek kat atas tu ilustrasi jer..!)

So, lets have a look at what I can do at 4 months...
  • i can smile whenever someone talk to me, or 'agah' me..
  • i can 'meniarap' (especially if i was laying down on a pillow) - if without a pillow, it would be difficult for me to turn..
  • i can sleep on a matress! yay! (before this, i have to sleep in a 'buai', but nowadays, my mom finds that i am able to sleep without it..
  • i only wakes up once or twice at night for some milk..
  • i stay awake more.. so my mom have to think of ways to get me occupied...
  • i can speak! (i can say 'aa aah'...) my mom would like to upload a short video on it, but it may take a while coz she's not a pro..
  • Last but not least, i can do this! 6

7 comments:

Min said...

Happy belated birthday Alia..!Semoga semakin comel dan gebu.

zuhaini said...

Hehe.. belum birthday betul2 pun! :D anyway, tq..

Mommy Lily said...

hai mama alia..salam perkenalan..i pon dah link ur blog ...semoga dpt ramai kawan2 kaum ibu yee...anyway alia is so cute bila dia senyum tuuu

mami hafiy said...

hafiy dlu i letak dlm buai ramai komplen (kutuk la sbnrny sbb ajar anak tido buai... xpandai jaga anakla etc) tp skg dia xbuai langsung pn kat umah.

hehe.

neway happy 4 months alia....! cepat besar ni :D

zuhaini said...

Mommy Lily: Terima kasih.. anyway, 'cute'ness dia tu dapat dari maknya.. heheheh

mami Hafiy: Dulu awal2 pun susah ati gak, pasal dia nak tido dlm buai je.. alhamdulillah dia da leh tido atas tilam je skrg ni..

shopforshoppers said...

Salam....

Happy Belated Birthday to Baby Alia..

Dh Add u'r blog link to mine...

zuhaini said...

Shopforshoppers:
thank you :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)