Pages

Search This Blog

Alia's First Vacation..

Assalamualaikum semua..

Actually tajuk tu grand betul.. Actually, it's not really a vacation, more like 'jalan-jalan'..
Ceritanya gini.. Adek kami (Ika) yang kat Matrik Melaka tu da nak abih blajo. So, kena la amik barang dia peringkat by peringkat.. so weekend lepas (Sabtu n Ahad, kami sekeluarga termasukla kek na sekeluarga semua landing kat melaka..)
Seronok giler! rasa macam hari raya pun ada.. (pasal semua orang ada.. Atuk, Wan, Eli, Ika, Alia sefamili and Danial sefamili)

Mak alia da book hotel di Bidara Puteri Beach Resort, tapi rupa-rupanya tempat tu jauh giler dari Tanjung Bidara.. So, kami terpaksa la duduk di Tanjung Bidara Beach Resort (mamandangkan it is very near to the Matrix..).

Ada swimming pool, so Danial apa lagi! Seronok betul dia swimming.. :) tapi x da gambo dia berenang la..

6Gambar ni kami ambil dalam bilik.. Alia muka bosan je..


5Yang ini Alia ngan Eli (Mak Uda) kat luar (perhatikan nyiur melambai-lambai..)

Actually kat luar resort ni bahaya sket. Ada beruk. time kami nak check out, dia boleh masuk dalam boot kereta, ambil Milo 3 in 1 (Ice Kool) kepunyaan Ika. heheheh.. Beruk pun nak minum Milo ye... (Minum Milo anda jadi sehat dan kuat!)

6Ni ha.. satu souvenir Alia bawak balik..
Dia kena gigit nyamuk! Kena time dia tido kot.. Sian dia..

11 comments:

Mimi said...

alaaaa ciannyaa kene kiss ngan nyamuk.. aku pun selalu bak kata mama ryan 'meroyan' ngan nyamuk2 ni.. mcm la xde org lain nak gigit..

put3 said...

ayo besonye gigitan cinta nyamuk tu...ciannye...sib baik tak kena tang pipi gebu tu hehe

hafiy hensem said...

cfgxbjhthlo ky hjfg5 df <- hafiy taip. alia paham kut ;p

zuhaini said...

Mimi:
heheh.. tu la, mak Alia ada, bukannya dia nak gigit! Alia gak yg kena..

put3:
hihi.. Besor gak la, tapi da surut sket. Saya letak balm.

Hafiy hensem:
heheheh.. Alia kata maksudnya 'jom bila-bila nanti kita gi jejalan..' heheh..

mama ryan said...

patut la tbatuk2 je, rupanya mimi sebut nama i...

lor.. kesian kat alia, betul2 tgh2 forehead nyamuk tu nak geget... bekas nyamuk kat dahi ryan pun x ilang lg...

la nie i dok cuba buh vit e kat bekas gigitan tu, sbb x tahan tgk tompok2 itam kat bekas tu semua...xtau la leh ilang ke x, nie doc yg sarankan.....

meroyannnnnnnnnnnn!!!! syuh syuh nyamuk2 semua.....

zuhaini said...

:) erm.. mama ryan, vit e tu vitamin E ke? ada jual di farmasi?

mama ryan said...

he he.. vitamin E la tu..

i pakaikan ryan 'organic aid-vitamin e moisturing cream'. xtau la leh ilang x tompok2 itam tu.. nnt kalau ilang, akan i blogkan keputusannya...

danial said...

alaaa.......kesiannya alia. tak perasan pula masa nak balik tu dia kena gigit nyamuk.

tak apa, nanti baik tu. family kita memang a favourite among spesies nyamuk :D hehehehe

for some photos of danial in pool, click www.mdanial.blogspot.com. kekna ada rakam video pakai handphone, tapi format 3gp. youtube tak support pulak. maklumlah , phone murah hahahahah :D

Mrs Safwan said...

ala cutenye 'souvenir' tu.. nyamuk ni pun pandai.. gigit betul2 kat tgh2 - kasi simetri :P

zuhaini said...

Mama Ryan : Oh.. nanti saya cari farmasi.. kot-kot ada..

Danial : nyamuk tu kami perasan time siang.. mungkin Sabtu malam tu dia gigit.. :(

Mrs Safwan : hahahah! pandai measurement dia..

pika-pika said...

nape x de gmbar alia nagn acu nie?
eii...geget mak alia ni kang!

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)