Pages

Search This Blog

ALia's Visit to Hospital...

Assalamualaikum all..
This morning, Alia's Daddy, Alia and I went to Kampung Baru Medical Centre (KBMC).

Well, tau kenapa..? Let me tell u..

ALia's cough has been quite some time now.. On and off.

From the first visit to Kelana Jaya Medical Centre, then to KBMC but they refer this case to HKL, which altogether took about 8 or 9 weeks. SURPRISINGLY, up to this day, Alia's cough is still exist!


So, that's why we went to KBMC today.. (this is what KBMC looks like.. heheh)
ALia was waving her hand!



Waiting for the Doktor Pakar Kanak-kanak was quite erm... tiring.. and it was so long, that i have to change ALia's diaper..

Haha.. bila letak dalam troli baby ni, selambak! ALia da besar la.. Lepas tu kaki ALia ni x duk diam lak.. Dia gi tendang besen troli tu.. Dung Dang.. Dung Dang.. Kelakar giler!


Ok so, nasib baik doktor x admit ALia masuk dalam wad.. Kalau tak, sure kena RM1000.. Doktor bagi 4 types of medicine as above [L-R:Rhina, ventolin, klacid(antibiotik), Singular(4mg)]

Erm.. hopefully ALia akan recover sepenuhnya soon.. Insya Allah...

Lepas gi KBMC, kami gi Carrefour Wangsa Maju! Beli barang ALia.. Gi makan kat McD.. ALia tengok jer.. sian dia.. haha! Tunggu lagi 2 bulan je lagi ya....Dan, kami juga beli ini.... 6(topi ALia.. nampak comel sangat.... )

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)