Pages

Search This Blog

Alia oh Alia..

Assalamualaikum..

-->>~ saja nak pakai bahasa ibunda + bahasa pasar sikit ya.. ~<<--

::::::::[on BUBUR]::::::::

Ini ialah Alia (mcm gaya mak danial bercerita..)
Pada hari kami pegi check up itu, petang tu terus ibu alia buat bubur.. heheh..
(jangan tak tau, ibu alia ni kan skema..)
so, inilah rupa alia pada cubaan pertama makan bubur nasi..

Nampak ok, bukan..? hahah..

Alia hanya mampu betahan dalam 6 sudu sahaja..Selepas itu dia mula menanges.. (mungkin rasa bubur nasi itu yg terlalu tawar..nak buat mcm mana, bubur..)


::::::::[on PACIFIER]::::::::

Tada!
Saya tau, mesti anda semua tertanya-tanya kenapa puting ini sungguh pelik (ataupun hodoh..), kan? hihi.. sebenarnya Ibu Alia ada satu lagi tabiat ~ suka beli puting!
So, ini puting Alia yg terbaru..
Dari Nuby
Dia sangat canggih pasal disamping rupa dia yg pelik itu, dia ada beberapa ketulan pada permukaan puting tu ~ sebagai 'teether'
so dalam erti kata lain,pacifier ini 2 dalam 1! puting n teether! :)
*thanx to mimi who introduced this to me..

::::::::[on CAR MIRROR]::::::::
ok, saya tatau nak bagitau camne..
Kalau anda perasan, pada seat hadapan kereta, di atas kepala tu ada benda alah yg kita guna time silau/panas dan dilengkapi dengan cermin, kan..?
Ha... itu la bendanya!
Beberapa hari yang lalu saya perasan Alia pandang ke situ dan senyum sorang-sorang..
hihi.. sampai ke hari ini, kalau dia bosan tengok kereta lalu lalang, dia akan tengok cermin itu!

Anak-anak anda semua pernah tak main-main gitu...? :) hihi..
________
you can pay people to TEACH you, but you can't pay people to CARE for you..
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)