Pages

Search This Blog

Alia oh Alia..

Assalamualaikum..

-->>~ saja nak pakai bahasa ibunda + bahasa pasar sikit ya.. ~<<--

::::::::[on BUBUR]::::::::

Ini ialah Alia (mcm gaya mak danial bercerita..)
Pada hari kami pegi check up itu, petang tu terus ibu alia buat bubur.. heheh..
(jangan tak tau, ibu alia ni kan skema..)
so, inilah rupa alia pada cubaan pertama makan bubur nasi..

Nampak ok, bukan..? hahah..

Alia hanya mampu betahan dalam 6 sudu sahaja..Selepas itu dia mula menanges.. (mungkin rasa bubur nasi itu yg terlalu tawar..nak buat mcm mana, bubur..)


::::::::[on PACIFIER]::::::::

Tada!
Saya tau, mesti anda semua tertanya-tanya kenapa puting ini sungguh pelik (ataupun hodoh..), kan? hihi.. sebenarnya Ibu Alia ada satu lagi tabiat ~ suka beli puting!
So, ini puting Alia yg terbaru..
Dari Nuby
Dia sangat canggih pasal disamping rupa dia yg pelik itu, dia ada beberapa ketulan pada permukaan puting tu ~ sebagai 'teether'
so dalam erti kata lain,pacifier ini 2 dalam 1! puting n teether! :)
*thanx to mimi who introduced this to me..

::::::::[on CAR MIRROR]::::::::
ok, saya tatau nak bagitau camne..
Kalau anda perasan, pada seat hadapan kereta, di atas kepala tu ada benda alah yg kita guna time silau/panas dan dilengkapi dengan cermin, kan..?
Ha... itu la bendanya!
Beberapa hari yang lalu saya perasan Alia pandang ke situ dan senyum sorang-sorang..
hihi.. sampai ke hari ini, kalau dia bosan tengok kereta lalu lalang, dia akan tengok cermin itu!

Anak-anak anda semua pernah tak main-main gitu...? :) hihi..
________
you can pay people to TEACH you, but you can't pay people to CARE for you..
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)