Pages

Search This Blog

on 10 First Times

Assalamualaikum....

akhirnya, terlaksana... this is a tag by Mama Ryan .. tq!

Tajuknya : "your 10 most SIGNIFICANT first times"

ok, so here goes!

my first car
actually bukannye MY car pun.. itu kereta bapak saya punya.. saya cuma pakai jer.. :)
my first boarding school / college
yep.. Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan..
my first job
ha.. this is my first keje makan gaji..
(i worked at the souvenir shop there.. it only lasted ONE DAY)
my first boyfriend
Tada! (makan, jgn x makan!)

my first handbag
err.. can u see it? (the light brown one.. )


my first anak buah
oh well, actually this is my first and only anak buah..
erm.. ni tengah tunggu la ni.. kot-kot Danial akan ada adek ke.. hihi


my first tengok wayang

yup.. nengok ngan all of my family member.. (time tu saya kecik lagi.. tak paham pun apa dia kata..)


my first trip to oversea

erm.. agak-agak tau tak kat ner..? (ni kat Chiang Mai..)

but i prefer my 2nd trip :



my first make over

hehehe.. time ni i bought a Givenchy perfume, and they gave a complimentary 'gift' and that is a make over.. ok tak..? by far, this is the first and only make over yg i penah buat la.. hihi


my first experience in breastfeeding

i miss the old times.. seronok jadi ibu.. ;)

Haa... kali ini tiba masanya saya menge'tag' orang lain pula!!!!

~~Danial~~Idashah~~Lily Safiyya~~Hanny~~Mama Khayra~~Kak Ziey (mama Diddy)~~mama Awisy~~

**actually i have seen many people did this.. so kalau terkena lagi, bole abaikan ye.. mahap.. :)

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)