Pages

Search This Blog

on Alhamdulillah...

Alhamdulillah.. so far i can say that Alia is recovering.. :) yey!!!!
well, smalam, she slept so nyenyak without any interuptions from her batuk-batuk..
oh ye, ni la rupa kalau si Alia 'merangkak':

7 comments:

~ziey~ said...

ala cayang comel Alia.....nmapak sihat dah siti...Al-Hamdulilah....sian dia kena admit yer.....take care laa siti...klaau rasa-rasa dia macam tak berapa sihat lai kan....why don u just take one week leave...kadang-kadang baby baru sihat..kena duk umah dulu..sebelum bawa ke taska kan....anyway, don worry much..Lil Alia nak belajar merangkak angkat punggung kan....maybe sbb tuh dia demam...nak 'beralih' bulan kata orang tua...take care ya!

Mommy Lily said...

ooo bagus la alia dah sihatt..kalau tidak mama risau kann..

semakin comel dan bulat la mata dia.cute

mc ta said...

kita mmg cuak sikit kalau baby sakit cenggini. Nasib baik hari nih pi check damia,doctor ckp okay. Phlegme dia kat tekak jer. Tapi my 1st son, masa umur 2 bulan dah kena, siap kena suction, dan boleh nampak masa sedut tuh, darah sekali kuar kot tiub. Kita yg nak nangis tgk

Anonymous said...

alah, shiannyer alia...alhamdullilah dah ok...waktu kyra sakit dulu...kena bronchitis...nebulisser n fisio everyday selama 7 days kat Ipoh Specialist Hospital membuatkan I fobia smpi skrg....skrg ni walaupun tersedak sikit terbatuk2 pun dah naik panik...but insyallah, everything will b alrite...kita doa sama2 diminta baby kita ni sihat hendaknyer...take gud care of alia...

Zuhaini said...

~ziey~:
erm.. cadangan tu sangat menarik tapi one week..? err.. my boss tu mana kasik.. :(
Hihi.. pasal tu la dia dmam ye..? erm.. boleh jadi.. :)

mommy lily:
Betul! kalau tak, mak ai, risaunya saya..

hihi.. dia makin kurus la mommy, sejak masuk spital arituh..

mc ta:
Nasib baik Damia x da apa-apa.. sian anak 1st tuh, baru 2 bln da kena ye.. tu la, kdg2 kita x leh elak, diorang ni kena gak.. :(

fara mustapha:
oh.. kyra pun penah kena bronkitis..? siannye.. 7 ari.. lama tu..
ok insya Allah.. :) tq!

Mienamei said...

alhamdulillah dh sehat dh alia..nampak eppy je dia.. 7 bulan dh pandai mengesot2 ngan laju eh.. altamis baru pandai meniarap padahal nak masuk 6 bulan dh tp x kisah pon sgt.. asalkan anak2 kite semua ni sehat kan ;)

Zuhaini said...

mienamei:
alhamdulillah..
lega betul rasanya tengok dia da x batuk2..
altamis muda lagi.. nanti reti la tu..! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)