Pages

Search This Blog

on being caged!

Assalamualaikum all.
hihi.. nice title, huh..? actually yesterday was my off-day. i worked last Saturday, so i had been given one off day. So yesterday, i was at home, with Alia! (and Atuk too! coz she has just came home from Redang Island..)

So, in order for me to do all the house chores, (esp washing all the clothes..) i had to put alia in her baby cot! (da lama x pakai cot ni.. terpaksa assemble balik..)

look at her happy face... :)

ya la tu.. after a while, she started to berpaut at the bars (railings).. and guess what..? She was standing up!

hihi.. but later on i let her to just crawl inside it.. after a while, she tried to stand up again.. this time, when she was holding at the railings, she let go of her hands! aiyo! so abih la, terhantuk anak ibu sorang nih.. da nanges!!!

so i just put her in her walker. abes citer! :)

14 comments:

ummi balqis said...

alia yg comeyyyyy...! heyyyyy alia yg comey! weyo! weyo!

(stail cam kite nyanyi lagu pengakap tu..hihihi)

Zuhaini said...

hehehe.. ummi balqis nih.. :)

Honeylemon said...

ala... ciannyer alia trhantuk..
len kali ati2 yer alia cyg....

Zuhaini said...

hihi.. time kasih aunty.. nanti ibu alia tengok-tengokkan ye..

IdaShah said...

suka nya alia duk kat dlm tu
dah pandai berdiri ekk

Intan @ mama ammar said...

saya ade playpen tapi sudah bungkus. nampak nya kena jejak langkah zu jugak, kurung dalam tu so senag nak kemas2 rumah. tapi sian kan?

precious innocent said...

oleh krn tok mama penat2 beli playpen utk ryan, maka ryan telah dipaksa oleh mama utk duduk dlm tu kalau mama/ayah ada keje...

mereka sgt KEJAM!!!

-ryan-

Zuhaini said...

idashah:
hihi.. suka tu part awal je.. later on, melalak gak tu.. hihi.. ah, da pandai berdiri sket-sket.. tapi kena berpaut la..

intan (mama ammar):
hihi.. letak dlm tu mmg senang, tapi bila dia x nampak kita, dia melalak, tu yg tak larat tahan telinga tu.. so saya rasa x yah kot.. cuma saya tgh survey satu benda alah yg leh kita bagi dia crawl n ada pagar. hahah..

mama ryan:
hihihi.. ala ryan, bukannye setiap masa duk dalam tu. hihi.. :)

Mommy Lily said...

yea yea alia dah nk berjalan la tu mama... bestnye dia pandai merangkak...lily tk nk merangkak laa...terus nk berdiri jugak cam alia

pika-pika said...

hoho..
oo..time ika balik tanak plak die berdiri..
time ika da balik bangi,die nak bdiri plak yeh..
ish...

DeLLa said...

hi zuhaini..cntik la blog...cemana ek nak bt post yg ade byk gambo?tak pandai aaa..-ellanie AKA della

Zuhaini said...

mommy lily:
hihi.. saya pun rasa gitu la.. mak saya pun kata alia ni trus nak berdiri dan jalan kot.. hihi..

pika-pika:
dia tak nak ika nengok dia berdiri kot.. hihi

della:
amboi.. banyaknya nama.. hihi.. erm.. senang je.. guna Photoscape. nak dapat, download je dari internet.. :)

eedany said...

ba ba cak! ei...sangat cute lah alia.

auntie rasa macam nak geget jer... eeeiiii geram!

Yay...yay...dah pandai berdiri dia...

:)

Zuhaini said...

eedany:
heheh.. jgn la gigit.. sakit! ;)

ah.. da nak pandai berdiri.. tapi kena berpaut lagi la.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)