Pages

Search This Blog

on LAMANed

Assalamualaikum all...

can i say like that..? (LAMANed..?) hihih.. soka ati aku jer.. :)

anyway, i went there this morning.. ok la, as i had expected.. banyak gubahan bunga.. banyak org jual pokok (surprisingly, most of them jual pokok orkid! why eh..? it is the trend..? i simply find myself lost somewhere...), but ada juga yang jual pokok selain orkid.. macam pokok bonsai.. pokok herba..

ada jugak company yang buat landscape feature.. macam pergola, fountain dll..

erm.. tapi mmg penat la, berjalan.. pasal lake garden tu kan sangat la besar, and the booth (or is it camp..?) jauh-jauh lak tu.. :(

so, feast your eyes with these... (ala, 2 pic je pun.. hihi)

creeper ini 6 mmg sejenis pokok yg menjalar.. dan ada pokok tomato!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

ok, enough about work. nak cite pasal si comel ini pulak! :)

ya, dia mmg suka merangkak skrg ni.. dan suka.. penyek kotak tisu! :(


hihihi... :) have a nice weekend!

*i'm working tomorrow.. :(

6 comments:

mama ryan said...

boleh kawan aa dgn ryan pasal kes tisu tu..

cuma ryan suka sepah2 tisu kalau x masukkan dlm mulut.. hu hu

mc ta said...

ish lama tak jeguk alia,maklumlah baru start keja. Best ek pi tgk bunga bebagai nih, ari tuh tgk kat TV jer..tapi cantik giler kalau gi tgk kat sana mesti lagi best.
btw, kita baru vote alia kat mix.fm baby idol :)

danial said...

dah vote banyak kali dah...
:D

anyway, beli la bunga bunga tu
jangan tak beli
tanam banyak banyak kat umah awak
nanti kekna nak daun pandan ke, lengkuas ke, halia ke, kekna mintak je la yek....

Zuhaini said...

mama ryan:
hihi.. oh ryan gitu ye.. alia dia akan penyekkan kotak tisu ataupun tarik selai demi selai..

mc ta:
ha, tu la, saya jenguk gak blog u, tak update pon! bz kot.. takpe, take your time..
cantek mmg cantek, tapi tak beli apa pun aritu.. hihi.. cuci mata jer.. ;)
time kasih aunty for voting for alia..

danial:
tima kasih.. tima kasih..
ibu alia aritu beli satu pokok je. pokok misai kucing. it's a herb, by the way, tapi bunga dia cantek!!!!
nak lengkuas, halia, pandan.. gi la bli kat nursery!! :)

supermummy said...

best tak lama Laman tu? tu yg kat tasik perdana tu ke? hari tu teringin nak pegi tamy of course my husband malas..hahah..jd takdela can..

Zuhaini said...

supermummy:
erm.. ok la, tak semeriah yg lepas-lepas.. cuma baanyaak sangat gerai yg jual orkid.. so, for a non-orchid lover mcm saya ni, agak bosan sket la.. hihi.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)