Pages

Search This Blog

on our last weekend outing..

Assalamualaikum all...

uish.. it has been a LOOONG weekend..
last thursday after work, we went to Kek Na's house.. we arrived quite early, around 9.00 pm or so.. (early la tu.. slalunya kami sampai dalam kul 11.00 pm lebih..)
Danial sedang main apa ntah ngan Alia..

Next day, we went to Opah's house (my mIL) at Bruas.. Alia's acitvity was none other than : crawling!

We spent the nite there..
Next day, we went to Pangkor. ha.. This is my hometown.. that evening, kami so bosan.. so kami ajak Wan gi jejalan.. hihi.. we went to Teluk Nipah. There at PAngkor got A LOT of interesting beaches.. Telok gedong.. pasir bogak.. teluk nipah..

Pretty ladies in pink!

Danial duk main pasir.. dia takut kat air pantai tu..

Tada.. suda sampai umah dah.. Alia with her latest new toys! yang ini murah je.. dalam RM50.00, consist of 6.. bole la Alia geget benda alah tu..

**updated!!!! ~ kami da tau dah, kenapa Alia demam tempoh hari.. the reasons are:

~dia da nak pandai melompat-lompat.. kalau kite pegang dia gini 6, dia akan cuba untuk melompat... adoi.. letihnyer.. :(
~dia da nak tumbuh gigi! saya tgk mlm tadi da ada stint putih sket kat gusi dia.. ;) nanti kalau da ada, saya snap ya!

10 comments:

pika-pika said...

hehe..
da besa yek neil..
last time tgk die kecik jer..
neway,pesal ika x penah tgk pon mainan baru die tuh?

IdaShah said...

mak n ank sama2 pki pnik yer..
sweet kaler tu

alia dah pndi lompat2 ekk letih lah mama dia

Zuhaini said...

pika-pika:
hihihi.. da lama x jumpa.. mmg la nampak da besar..
mainan tu baru je sampai.. semalam.. ;)

idashah:
heheh.. mak alia pakai baju kaler merun.. itu pink lady mak long alia..(mak Danial)..

tu lah.. letih betul! :(

Mommy Lily said...

jeles ah tengok alia pandai merangkak...lily tk mau merangkak laa...

dah nk terus berdiri je

ummi balqis said...

hai alia... jalan2 round semenanjung ye... balqis nk ikut le, die kata buring dok umah je ngn ummi die.. hahahaha..

Faizah said...

alia dah nampak besarnya..cepat jerkan..

org pangkor ekk..dekat tu dgn saya..

mama ryan said...

dah nak tumbuh gigi???
cepat betul!!!

no wonder la alia demam hari tu...

ye ye.. alia dah besor......

Anonymous said...

wah, lepas geget mama dia...

mamaREDZHA said...

bila bby dh pndai mrangkak & memanjat nie......huhuh loteh mngejar!! pastu rajin terlebih, sumer brg dia nk tolong kemas kn..heh!!

Zuhaini said...

mommy lily:
hihi.. bagus la gitu! cepat sikit progress nya..

ummi balqis:
hihi.. suh la ummi bawak jejalan petang-petang kat laman umah.. :)

faizah:
ha.. betul.. skrg da nampak besar!
pangkor tu kampung bapak saya.. :)

mama ryan:
ha.. gitu la nampak nye.. :)

intanjameel:
hihi.. jangan la.. saket!

mamaredzha:
uish.. skg ni pon saya x larat jaga dia.. mengesot ntah mana-mana ntah.. penat mengejar.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)