Pages

Search This Blog

on Alhamdulillah

Alhamdulillah....

That's all i can say...

Alia (or should i say, Alisha), is recuperating... and her skin punya spots pun da mula nak disappear.. Her right ear (yg ada bad smell tu) pun da tak berbau dah.. (agaknya ubat tu dah bertindak kot..)

**Kek Na, sampai bila nak titik ubat ke dalam telinga Alisha ni..?
ok, so here are a few snaps of our last vacation in PD.. hihi :)

Makan.. jgn x makan!

Yg ini dengan Mak Uda

Malamnya, time dinner, coffee house ni ada sediakan high chair (saya panggil 'kerusi baby' je.. hihi).. ha.. so, semua org makan, Alisha tengok org makan.. :)


Seronok dia duk kat balkoni.. angin sepoi-sepoi bahasa.. :)

15 comments:

yus said...

alhamdulillah...
actually dia sakit aper Zu??

mc ta said...

bestnya pi PD, alia tak mandi laut ke?

mamaREDZHA said...

Alhamdulilah... alia pn dh ok!!

emm... mak sy slalu pesan klu demam cantik (istilah mak sy) nie kena manjakn kn dia skit,bru cpt sembuh, pastu jgn skali bg kena ujan...kang parut tu x ilang smpai ke tua...uhuhuh!! takut... tomei2 brparut!! isk isk!!

Zuhaini said...

yus:
Alhamdulillah... sakit dia ada 2:
1. kulit dia tumbuh dot-dot.. memula ingatkan penyakit tgn, kaki dan mulut.. lpas tu rasa mcm demam campak.. last sekali rasanya penyakit kulit... hihi.. ntah la.. yg pasti dia da ok! :)
2. Telinga dia tetiba busuk (ada infection) tp yg itu pun da ok! :)

mc ta
Best..? leh la.. penat.. oh tak.. tak jejak kaki ke pasir pantai pun! mak tak bagi.. dia kata laut ada macam2 benda halus.. kang silap aribulan balik kl, meracau.. hihi.. so kami duk dlm bilik je.. :)

mama REDZHA
Alhamdulillah...
sedapnya istilah.. hihi.. oh, terima kasih atas petua itu!!! tq! :)

precious innocent said...

namanya udah btukar ye??

so la nie kene panggil alisha la ek??

-ryan-

Mimi said...

isk.. kalau jadi kat awisy mesti i cuak giler.. thank god its getting better.. jaga alia baik2 ye ibu~

btw, i think my comment on ur prev post xberjaya di publish.. sepanjang pengetahuan i, kalau tukar nama bb sbb xseswai, org tukar nama betul, bukan nama panggilan.. cuba u refer kat mana2..

get well soon baby~

Zuhaini said...

Precious innocent
ha.. gitu la nmpknya.. hihi

mimi
hihi.. ala, tak panik la, cuma kesian.. tatau apa dia rasa/feel..

erm.. mimi penah mention kot.. saya rasa malas la nak tukar nama betul.. mcm leceh je.. hihi.. (ibu alisha ni pemalas sket.. hihi) anyway, saya akan try tanya org2 tua ya! tq very much!

~ziey~ said...

kak suka nama Alisya tuh...sweet sgt...sesuai gituew....anyway, Al-Hamdulillah ur lil baby dah sembuh....

eedany said...

Alhamdulillah baby dah beransur sembuh...

cute jer dia senyum tu...

Mommy Lily said...

alhamdulillah alisha dah okey..

nk panggil 'alisha' ke..?

thanks juge for the award

Zuhaini said...

~ziey~
hehe.. comel kan nama tu..? :)
alhamdulillah...

eedany
hihi.. comel je.. da sembuh! cuba kalau time tak sehat.. huhu

mommy lily
alhamdulillah.. iye.. but masa ni kita panggil dia Alisha la ye..? hihi..

Nina said...

makcik suker name yaya..kiut,manjer and cam sesuwei lak ngan alia yang come tu....

babysofia said...

alhamdulillah....lega rasa nyer
zu i nak suggest lah bila u have free time pi lahh buat full checkup & try to find out apa sebenar nyer k.. nak gak tahu kan but i doa kan baby alia sihat selalu amin...

danial said...

sampai habis. antibiotik pun makan sampai habis.

danial kata, dia suka nama yaya. alisha tu nama musuh ketat dia dekat rumah ibu ida, suka tolak dia, jadi dia tak suka... hahahhaha (LOL)

Zuhaini said...

nina
oh, yaya ye..? hmm.. bisa dipikir2kan... tq..

babysofia
erm.. bagus gak cadangan tu.. akan diusahakan, insya Allah.. tq!

Danial
a ah.. tgh abihkan..

La... neil kan laki, tolak la balik!! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)