Pages

Search This Blog

on Alia's FIRST TOOTH!


Tada!



This is actually yg ntah berapa kali punya attempt..

So sorry for bad quality images..

"Ibu nih...."


I first realized her tooth last Friday, as I was 'suap'ing her with prunes.. (err.. I was the one who was eating it, and she was looking at me as if.."Nak, ibu.." .. so i pun suap la.. hihi..

Then i accidentally touched her gum and i was like "tajamnye!!!"

Tengok punya tengok, there it was! a tooth bud! :) at the bottom jaw.

So, these are our last weekend activities:


:::::::::: Cuci Rumah! ::::::::::


Yup! done! (alhamdulillah.. ) but just the floor, for the windows, still have to clean 'em.




Alia a.k.a. mandur...



See! Become mandur also tired, eh..?


:::::::::: Cuci Mata! ::::::::::

If only this is my house!

Sorry coz it is still under renovation..

11 comments:

ummi balqis said...

comel la wat muke mandur macam tu tau alia! hehehehe. mmg pnat kalo tolong 'tengok' ni.. hihi.

wah zu. baik cepat. ni nak dekat puasa ni.. kang mengemas umah la bulan pose mmg sekso!

hehehe..

Zuhaini said...

ummi Balqis:
hihihi.. tu la.. mandur lagi letih!

tak pe, kalau tak sempat, pindah lepas raya! apa susah.. hihihi...

Jua Zulkef said...

rumah sapakah yg under renovation tuh, kat mana?

mandur tu macam garang je..

danial said...

heheh yaya, nanti boleh gigit tangan ibu kalau dah banyak gigi ! betul tau, nanti kalau banyak gigi, dia geram ke apa, dia gigit kite..

panggil ibu jugak ke? ke tak decide lagi nak alia panggil apa? :D

tu umah sapa tu? macma besar bangat aje..

danial said...

heheh yaya, nanti boleh gigit tangan ibu kalau dah banyak gigi ! betul tau, nanti kalau banyak gigi, dia geram ke apa, dia gigit kite..

panggil ibu jugak ke? ke tak decide lagi nak alia panggil apa? :D

tu umah sapa tu? macma besar bangat aje..

precious innocent said...

sian kat mandur tu... penat menten comel kan??

-ryan, sambil kenyit2 mata-

BabyBooned said...

your house? awesome-looking!!

Anonymous said...

wah, sudah tumbuh gigi ye... me cukup takoottt nak tunggu dia tumbuh gigi. nanti dia gigit. ouch!

ZuH@iLieY said...

hahha
mak long ajar ajaran sesat!!!!!
jangan jadi cam danial....suka gigit orang!!!
hahahhahahahh

ZuH@iLieY said...

yaya...nanti de balik...
jangan wat2 xkenai nooo......

Zuhaini said...

jua zulkef:
hehe.. yg pasti itu bukan rumahku!!!

mandur tu mmg strict sikit..

danial:
hehe.. jgn la gigit, alia.. sakit ibu!

a ah.. dia panggil ibu gak.. tiru abg neil..

umah org lain.. hihi..

precious innocent:

haha.. penat tul tu! :) hihi

babybooned:

nope! other people's house, actually..

intanjameel:

erm.. gitu la nmpknye... banyak bersabar ye! :)

zuh@iliey:

hehe.. kenal punya lah!

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)