Pages

Search This Blog

on Atuk n Wan Misses Alisha...

Salam...

Semalam when it was time to go home, i got an sms

"Hari ni hang balik AU3 ke Sungai Buloh?" sender : Mommy

so i replied : "Tak balik AU3 kot.. balik Sg Buloh"

And then i got another sms

"Hang ada cadang nak singgah AU3 ka ptg ni..?" sender : Daddy

(actually before i got the msg from my dad, my hubby asked us to go to AU3 to pick up some things.. like TV.. his computer..)

so i replied : "Insya Allah.. Zul ada nak ambil TV"

When i arrived AU3 (mom's home) ~ my mom and dad still on their way home..

My dad called. He said : "kalau tak keberatan, tunggu la kejap.. Kami nak jumpa Alisha, boleh..?"

Alahai siannye... Atuk n Wan really misses Alisha.. Mana tak nya, right after i graduated, i stayed with mom and dad. And after i get married, we stayed there. I was pregnant there. Pantang and the whole 8 months of ALisha's life, we stayed there too!

so, we stayed for a while. Sempat la Atuk n Wan melepaskan rindu mereka pada cucu kedua yg terchenta tu.. hihi..

After my hubby loaded our car with his tv and computer set, we went home.

Refreshed ourselves. and went out again. for dinner. (remember, we still have yet to buy the tong gas.. hihi)

After dinner, we stopped at Central Mart. Actually, banyak sangat yg perlu dibeli.. beras.. kicap..gula..garam.. and the list goes on and on..

Sampai je di parking lot (open area pun..) ada la dalam 3 atau 4 buah kereta. At that time it was already 10.00 pm.

I asked my husband : "agaknya da nak tutup kot..?"

hihi.. we asked the jaga / pak guard : "Pakcik.. tutup pukul berapa eh..?"

Rupanya tutup pukul 10.30 mlm.

Apa lagi! Imagine what a half-an-hour-shopping would be like PLUS it was the FIRST time i went there! hihi..

Terbeliak mata cari barang!!! so, in the end.. here are things that we managed to 'capture'!!!

But among all, i am in love with this:

(so cute!)

**ini kegemaran terbaru Alisha :

(meja tv tak beli lagi.. so kami letak tv atas coffee table.. haha.. hentam sajalah..)

Biasanya bila si Alisha start buat aksi ni, kami tutup tv tu. so that x da la masuk paper kang, baby kena electric shot ke.. apa ke.. hihi..

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)