Pages

Search This Blog

on Atuk n Wan Misses Alisha...

Salam...

Semalam when it was time to go home, i got an sms

"Hari ni hang balik AU3 ke Sungai Buloh?" sender : Mommy

so i replied : "Tak balik AU3 kot.. balik Sg Buloh"

And then i got another sms

"Hang ada cadang nak singgah AU3 ka ptg ni..?" sender : Daddy

(actually before i got the msg from my dad, my hubby asked us to go to AU3 to pick up some things.. like TV.. his computer..)

so i replied : "Insya Allah.. Zul ada nak ambil TV"

When i arrived AU3 (mom's home) ~ my mom and dad still on their way home..

My dad called. He said : "kalau tak keberatan, tunggu la kejap.. Kami nak jumpa Alisha, boleh..?"

Alahai siannye... Atuk n Wan really misses Alisha.. Mana tak nya, right after i graduated, i stayed with mom and dad. And after i get married, we stayed there. I was pregnant there. Pantang and the whole 8 months of ALisha's life, we stayed there too!

so, we stayed for a while. Sempat la Atuk n Wan melepaskan rindu mereka pada cucu kedua yg terchenta tu.. hihi..

After my hubby loaded our car with his tv and computer set, we went home.

Refreshed ourselves. and went out again. for dinner. (remember, we still have yet to buy the tong gas.. hihi)

After dinner, we stopped at Central Mart. Actually, banyak sangat yg perlu dibeli.. beras.. kicap..gula..garam.. and the list goes on and on..

Sampai je di parking lot (open area pun..) ada la dalam 3 atau 4 buah kereta. At that time it was already 10.00 pm.

I asked my husband : "agaknya da nak tutup kot..?"

hihi.. we asked the jaga / pak guard : "Pakcik.. tutup pukul berapa eh..?"

Rupanya tutup pukul 10.30 mlm.

Apa lagi! Imagine what a half-an-hour-shopping would be like PLUS it was the FIRST time i went there! hihi..

Terbeliak mata cari barang!!! so, in the end.. here are things that we managed to 'capture'!!!

But among all, i am in love with this:

(so cute!)

**ini kegemaran terbaru Alisha :

(meja tv tak beli lagi.. so kami letak tv atas coffee table.. haha.. hentam sajalah..)

Biasanya bila si Alisha start buat aksi ni, kami tutup tv tu. so that x da la masuk paper kang, baby kena electric shot ke.. apa ke.. hihi..

11 comments:

ummi balqis said...

erm.. mula2 berpisah mesti sgt2 terasa... takpe, nnt leh g 'balik kpg' selalu.. hihi. br rasa balik kpg bila g umah atuk n uwan kan alisha? =)

p/s: zu...lawak la statement sok kabar tuh.. haiyaa

mama_sz said...

hehe..bagus gak idea letak tv kat atas coffee table nih..barulah blh uji sejauh mana kekuatan coffee table tu ye.. :))

Nina said...

WUUUIII SERONOKNYER PINDAH UMAH BARU,,,teringat maser first masuk umah baru..epppiii!!!!!SERONOK TENGOK ALISYA DA MULER BERDIRI GITU..DAMIEA BELUM LAGI LAGI LA..DUDUK ON BELUM....

god'sleastcreation said...

eh eh...dah leh berdiri...
bila la hanna nak berdiri ni.xsabarnye. zuai,leh x explain psl BSN prudential tu.huda dah googled tp byk sgt la..prudential general la..family la..mana satu eeh?ada link khas dia x?kena byr monthly brp?ada list of any panel clinic x?

cikliah said...

hahaha... semalam kiter 'tolong tutup' CM tuh... sebelah pintu yang menghadap SU3 tuh... hahahaha...
Sian dorang tunggu kiter jek lagi tuk keluar dari pintu tu sebab park keta kat situ... huhuhuhu

Zuhaini said...

ummi balqis
erm.. tu la.. saya pun sedih gak sebenarnya.. tp simpan dalam ati je.. hihi.. kontrol, beb! hihi..

lawak ke..? hihi.. ada kebarangkalian.. :)

mama_sz
hahaha.. jgn la perli.. hihi.. tapi saya tak approve pun idea tu.. suami saya nak gak.. soka ati dia lah.. hihi.. :)

nina
seronok pindah..? ok la, duit mengalir mcm air.. :( huhu..

ah.. alia gitu la, da berdiri.. tp kdg2 dia lupa daratan, dia lepas lak pegangan dia, menjajau kita sambut dia.. hihi..

god'sleastcreation
erm.. banyaknye soalan.. saya tak ingat apa nama plan dia.. yg pasti RM60 je sebulan. saya amik satu plan saving gak.. so altogether 120. cuma satu je saya nak warning awal2.. kdg2 depa ni jahat.. anak kita tak sehat, depa tak nak terima.. (kata dealer saya, bob : 0125046467), dia kata prudential, kalau ada kes je anak tak sehat, trus dia rejek application kita tuh.. so just be careful yg itu je la.. :)

cik liah
haha.. saya org yg 2nd last!!!! ntah2 kita da bersua muka.. cuma tak tegur je.. :)

ZuH@iLieY said...

ala..
syasya..
rindu la.
meh la balik alisha...
xpun meh datang jumpa de...
kat shah alam...
meh..meh...

ZuH@iLieY said...

shasha...
shasha....

Mommy Lily said...

hai zu...syoknye ye dah pindah umah baru. tkpe perlahan2 leh beli semua brg rumah tu....don worry

alisha tk nk susu ke? emmm kdg2 ada cam tu gak .lily pon sama. mgkn jemu atau dah kenyang dgn bubur nasi?

lily minum susu isomil. emm selalu gak kena selsema dan batuk. tkde beza immunity kot susu mahal atau murah. mami pon dok tunggu2 lily 1 tahun sbb nk tukar susu murah sikit...tk tahan la isomil mahal sgt.

Zuhaini said...

zuh@iliey
Rindu ker..? meh la mai sini.. duk sekali..

zuh@iliey
haha.. iye uda.. nak apa..?

mommy Lily
ah.. lily minum susu isomil ye..? saya tengok, mmg mahal pun kat pasaraya.. hihi.. Si Alisha saya bagi susu Dutch Lady jap.. bagi tukar taste.. hihi

nifalnin... said...

wah sudah pindah rumah baru ka... tahniah2... naufal pun ske main2 kat tv mcm isha... skang ni dah pandai tekan2 button tv tu.. eee... geram je tgk...

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)