Pages

Search This Blog

on FHM (pls recover soon!)

Case number 1001

Name of Clinic :
Tanglin

Name of Doctor: House, MD (you can call me Dr. House)

Name of Patient : Nur Alia Athirah


Diagnose:

Patient came with her parents this morning and Alhamdulillah, although there are quite a number of patients, Alia happened to be called upon quite early..

The patient has no fever, and she looked so happy and joyful.

From my observation, i can see that the patient has some rashes around mouth area, hands, feet and some at her back.

I checked her moth and there's no sign of ulcer. If not, the patient will refuse to drink or eat!

I guess it must be the Hand, Foot and Mouth Disease (HFM). More info here.

Moreover, the patient is currently being sent to nursery. So, there are possibility that the disease spread there.

I asked her mom whether this patient was infected from kids there, but she said that she wasn't sure.

Plan of Action:

Medication: Calamine lotion (this one for the affected area from the FHM) and Foban Ointment (this one is for her 'melecet' at the back of ear)
Advise:

DO NOT, i repeat, DO NOT send this patient to her nursery yet, until she is fully recovered.

Please check her temperature regularly, if she has any fever, please give Paracetamol and do not hesitate to go to nearby hospital.

This patient will recover in 3 to 4 days, Insya Allah.

Please pray for her recovery! Thank you very much!
For mothers out there, be careful! My sis told me that this is currently a 'hit' disease among kids n infants. Just watch out ya!

11 comments:

ummi balqis said...

Alia! Please recover soon!

huhuhu...

p/s: cuti ke zu?

Babysofia said...

aduhhh kesian nyerr... alia aunty doa kan alia cepat baik k and to mama u pon kena take care ur self tooo...

precious innocent said...

huh... ala kene penyakit nie??? ala... siannye...

anak cousin i pun penah kene... yg x tahan tu time nak mkn.. susah nak swallow food... waaaa... i yg merintih nie...

pls recover soon alia....

-mama emma yg sedih :(-

Zuhaini said...

ummi balqis:

time kasih aunty!

(erm.. gitu la nmpknye.. saya apply sampai ari jumaat! haha.. nasib baik bos outstation! )

baby sofia:

alia: time kasih aunty!
Ibu Alia : time kasih mama sofia!
yeah.. nmpknye gitu lah.. insya Allah...

precious innocent:

erm.. alhamdulillah smalam Dr chek, kata dlm mulut tak dak ulcer.. kalau tak, sure alia tanak mkn.. so far alhamdulillah.. dia minum ok, makan pun ok.. :)

Anonymous said...

kesiannyer alia...kena cuti lah ni yek....take gud care of her...insyallah, she will recover soon..untie fara n kyra will doa 4 u, yek, alia?

supermummy said...

siannya alia...aunty doakan alia cepat sembuh! husayn hari tu pun ada ulcer sekejap, tapi ni dah ok..sekarang demam pulak tapi on off..tu yg mummy nya pon jadi pening ni..

Ietams said...

ala.. kesiannye alia.., moga² cepat sembuh ye sayang...

Lenny said...

ala... ciannyer alia...

speedy recovery ya dear!

take care...

pika-pika said...

hohoh...
cian dak kecik nie..
kakni dok umah jage die leklok tau..
weken ni ika ade program kat kolej..
tak leh balik..
ble ika free kang,ika balik eh..

Anonymous said...

Betul ke FHM? Merbahaya tak nyakit ni?
Get well soon Alia.

Zuhaini said...

fara mustapha:
erm.. gitu la nampaknya.. cuti seminggu! adoi... time kasih aunty n kyra!

supermummy:
sabar ya.. pening kpala melayan kalau depa demam.. :(

ietams:
time kasih aunty!!!

pika-pika:
oit.. weekend ni kitorang nak gi PD! hihi... duk la kat UKM tuh..

intanjameel:
entahla.. depa kata dmam campak.. saya pun tatau la.. tp tak merbahaya..cuma senang dijangkiti and menjangkiti (melalui air liur, hingus.. dll)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)