Pages

Search This Blog

on Menganjak 8 Bulan!

Assalamualaikum...

Alia da genap 8 bulan! Meh kite tengok apa yang Alia leh buat sekarang ni... :)

(err.. sila abaikan all the barang-barang yang tak terkemas di belakang tu ye.. hihi)

10 comments:

Anonymous said...

Sebenarnya I nak sgt post gambar my baby duduk dalam playpen. But my hubby tak kasi, dia kata muka nak kesiannnn sgt. tak sanggup

~ yus ~ said...

Salam,

Alia lahir 2 Disember ker??...Alia saya pun 2 Disember, cuma tahun berbeza..dia dah 3 tahun 8 bulan..

So cute, memang seronok tengok anak kita membesarkan...

Zuhaini said...

intanjameel:
heheh.. pandai Ammar buat muka kesian ye.. hihihi.. alia selagi kita ada berdekatan, dia ok.. :)

~yus~:
ye. dia lahir 2/12.. hihi.. leh geng! da la nama pun sama.. :)

mc ta said...

saya punya mak mertua pun cakap kalauselau pakai stokin can effect baby punya bentuk kaki..mm..betul ke ek?
Tapi nak tak pakaikan takut dia sejuk lak kan??

saya said...

lawonya kitchen cabinet. wish i have it too... btw, alia is sooo cute.

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam, akak rindu betul nak ader baby lagi, nengok baby u tu cam dah teringin sangat

shafa said...

Cute Alia...dah nak panjat tue.. jgn panja alia ek...nanti jatuh...memang seronok kan tgk anak2 membesar.

Ietams said...

saya stat remove stockin utk my baby since umo 4bln++, baru senang dia nak ke sana ke mari. as a result umo 8 bulan dah pandai jalan jatuh.. alhamdulillah..
cube la tanggalkan stokin tuu.. pakaikan bile tido malam saja.. just my 2cen..,

Zuhaini said...

mc ta:
hihi.. saya tak penah dgr lagi la.. tp bila pikir balik, rasanya tak mustahil.. kan..?

saya:
erm.. time kasih! leh je, ada duit, semua leh jadi! hihi.. tp kitchen ni tak mahal mana pun! 6 900 je! :)

crazybeautiful88:
hihi.. leh.. apa tak leh nya.. baru 2 orang, kan..? tmbh lagi satu! :)

shafa:
hihi.. mekasih aunty! erm.. si Alia ni mmg da mula nak memanjat2.. :)

ietams:
oh, thank you! nanti saya akan cuba! :)

pika-pika said...

hoho...
alia da pandai bdirik!!

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)