Pages

Search This Blog

on Our FIRST NIGHT

Assalamualaikum....

hihi... comel je tajuk gitu...

Alhamdulillah, Alisha nak minum susu dah! yeay!!! (itupun kalau dia da penat main... baru nak minum.. kalau saja-saja.. tak nak gak..) tp tak pe lah, asalkan minum, kan..?

Ibu Alisha masih mempertimbangkan beberapa susu formula selain susu ALisha sekarang ini (Dumex Dupro).. tp biasanya kami alternate antara Dumex dan Dutch Lady.. hihi... mungkin sebab kedua-duanya tergolong dalam 'susu murah' kot.. hihi.. :)

oh ya, apa yg FIRST NIGHT nya..? hihi.. lupa pulak..

Yesterday was our first night at our house! :)
Semalam (siang) kami bawak all the baju, dan barang2 yg perlu (naik kereta Wira je..), anto ke umah kami.. On the way, sempat singgah sebentar untuk beli peti ais dan mesin basuh baju..
6 Muka sedih Alisha nak tinggalkan Atuk, Wan dan Uda..

6Nyap.. Nyap... Sedapnya... :)


Alhamdulillah.. kiranya dah boleh 'hidup' la, kalau duduk.. (cuma ada beberapa item yg tak diambil lagi dari umah Mak & Bapak saya.. mcm TV, DVD player.. nanti la.. esok lusa kot..)

Barang yg kecik-kecik x beli lagi.. macam sabun pencuci pinggan, tong gas, beras.. nanti la, balik kerja nanti kami singgah supermarket ke..

ALhamdulillah, malam tadi tido.. Sejuk bangat! rasa mcm duduk kat kampung Bruas! :)

And pagi td time gi keje, tak la jem teruk sangat.. cuma kereta banyak je.. :)
6Tugasan Alisha : Check tetamu! :)

6Hah.. Nak main apa lagi ni bu...?


ok tu je la kot.. wassalam.. :)

11 comments:

ummi balqis said...

yey! da masuk uma baru! hehe.

amacam..sape jaga alisha?

mrs noba said...

congratulations!

Zuhaini said...

ummi balqis
alhamdulillah...
skg ni masih anto nurseri.. sementara dapat baby sitter.. :) tgh carik lagi ni.. baby sitter yg murah (RM250 ok la..) yg dekat dan yg jaga budak sikit.. :)

mrs noba
heheh.. tengkiu... akhirnya!!! hihi

eedany said...

wah bestnya dah duduk rumah baru...

tentu alisha pun happy jer round-round ngan walker nya tu kan?

tembamnya pipi dia zu...geram!

:)

danial said...

ehem ehem
cantik sofa dengan curtain tu
hehehe

ude tu posing lebih dari yaya la
sebuk aje tu...

okay
selamat berbahagia di rumah baru
rasanya akan lebih selesa kut
maklumlah semuanya barang barang sendiri
rajin rajin la masuk dapur ya !!!

p/s ajak orang datang, nuat la makan makan ke.. hek hek hek

Anonymous said...

wa... kira kita dah brjiran la ek? selamat pindahhhh. pasal tshirt muslimah tu, awak emel kita pasal saiz, kaler dll kat ikeristina@yahoo.com ok? hari tu blogger sangkut, takleh view komen kat thread hari tu.. :(

alisha nampak sihat dah... alhamdulillah

Anonymous said...

salam berjiran..rumah kat mana...

iza

Zuhaini said...

eedany
Alhamdulillah.. boleh la..
Hepi..? kejap je tu.. pas tu sure merengek, mintak di layan.. hihi

danial
Cantek..? mekasih.. actually kami beli yg murah je.. hihi

Ah.. Uda.. biasalah..

Selesa..? leh la.. tp rindu kat Mak dan Bapak la.. hihii...

Insya Allah.. lpas raya leh..? dtg tau! :)

intanjameel
Aha.. tul! hai! :) hihi.. mama ammar ni SU berapa..?

iza
Salam.. Umah kat SU3.. :) depan kelapa sawit.. hihi

Anonymous said...

wah...tahniah pindah umah baru...mesti best kan...seronok ler alisha tu yek...heheeh...alisha nampak sihat sgt skrg ni...alhamdullilah...hugs n kisses to alisha yek, zu...

~ziey~ said...

Yey!!! Beshnya masuk umah baru......selamat ber'rumah baru' hhheheheh........rasanya agak mahal laaa 400 tuh....kalu 250-300 tuh kira okeh laaa.....tentang susu..maybe Alisya nak tumbuh gigi kot.......takpe...at least dia nak minum air......kannn..

Zuhaini said...

fara mustapha
Best..? haha.. bole la.. abih duit banyak!!! huhu.. :(

~ziey~
ah.. mungkin la kot.. hihi.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)