Pages

Search This Blog

on Our FIRST NIGHT

Assalamualaikum....

hihi... comel je tajuk gitu...

Alhamdulillah, Alisha nak minum susu dah! yeay!!! (itupun kalau dia da penat main... baru nak minum.. kalau saja-saja.. tak nak gak..) tp tak pe lah, asalkan minum, kan..?

Ibu Alisha masih mempertimbangkan beberapa susu formula selain susu ALisha sekarang ini (Dumex Dupro).. tp biasanya kami alternate antara Dumex dan Dutch Lady.. hihi... mungkin sebab kedua-duanya tergolong dalam 'susu murah' kot.. hihi.. :)

oh ya, apa yg FIRST NIGHT nya..? hihi.. lupa pulak..

Yesterday was our first night at our house! :)
Semalam (siang) kami bawak all the baju, dan barang2 yg perlu (naik kereta Wira je..), anto ke umah kami.. On the way, sempat singgah sebentar untuk beli peti ais dan mesin basuh baju..
6 Muka sedih Alisha nak tinggalkan Atuk, Wan dan Uda..

6Nyap.. Nyap... Sedapnya... :)


Alhamdulillah.. kiranya dah boleh 'hidup' la, kalau duduk.. (cuma ada beberapa item yg tak diambil lagi dari umah Mak & Bapak saya.. mcm TV, DVD player.. nanti la.. esok lusa kot..)

Barang yg kecik-kecik x beli lagi.. macam sabun pencuci pinggan, tong gas, beras.. nanti la, balik kerja nanti kami singgah supermarket ke..

ALhamdulillah, malam tadi tido.. Sejuk bangat! rasa mcm duduk kat kampung Bruas! :)

And pagi td time gi keje, tak la jem teruk sangat.. cuma kereta banyak je.. :)
6Tugasan Alisha : Check tetamu! :)

6Hah.. Nak main apa lagi ni bu...?


ok tu je la kot.. wassalam.. :)
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)