Pages

Search This Blog

on Sore Throat..

Assalamualaikum all....

Aduh! I am having a sore throat... (no wonder since yesterday i keep having a mild fever..) Rasa mcm badan panas semacam je, terus telan sebijik Panadol (650 mg).. Yesterday, it was 4 tablets altogether... !


And now I am waiting for this one school from Penang, they requested PSN to conduct some lab experiments.. Small matter actually, since that it is what i do. Only that, i hope my voice will be OK after those 2 sessions... Ya Allah.. Please help me... :(


Alisha..? Well, she's doing fine, alhamdulillah.. My boss asked me to see her yesterday. I have no idea what would it be. Turn out that she was quite worried about Alisha's condition and asked me to find another options = babysitter or maid. Alhamdulillah, since that i am going to move soon, that won't be a problem (the lady behind our house has 'offered' herself to be Alisha's babysitter..)


Speaking of house, currently we are trying to complete the necessities. The big ones already bought, like sofa, dining table, bed set, and curtain (oh ya, i bought curtain from AKEMI, very nice, coz the curtain matches with the bed sheets. hihi.. and at reasonable price too!)


ok la, i've got to go.. but it will be kinda weird coz this entry doesn't has any picture... erm.. so i just put this pic, ok..? tata..

Oh ya, ada sapa-sapa nak baju T Shirt Muslimah..? hihi (very long........)

8 comments:

Mommy Lily said...

seronoknye nk naik umah baru ...

alisha dah pndai panggil mama ye. bagus baguss

~ziey~ said...

mesti besh 'grooming' new house kan......have a nice day ya! Very cute lil Alisha....

mamaREDZHA said...

emm.. mmg musim kot,demam & panas badan nie.. tmbah lak kalu makan doroyan..emm..ubat la tu, heh!

mama pn dh stat sakit tekak gak nie...

wah..'grooming' new house? congrate ya!!

Zuhaini said...

mommy lily:
seronok! tp duit banyak abih.. :(

ziey:
best..? hihi.. tatau la apa rupa nanti..

mamaREDZHA
ah.. tul.. saya tak baik lg sakit tekak nih.. :(

mrs noba said...

bila nak masuk rumah baru ni?

Zuhaini said...

mrs noba:
aih.. tunggu la dulu.. banyak x dak lagi nih.. hihi :)

Intan @ mama ammar said...

Zu, baju ni ada saiz tak? like XXL? Coz I'm big hehe. Leher V ada tak? Berapa RM? wah tanya musti banyak...

Zuhaini said...

saiz XXL ada.. tp x besar ke..? aunty tu pegang saiz XL.. hihi.. leher dia mmg V shape.. meh bagi email leh.. saya anto gambo2..
Arga RM35. hehe.. Intan suka baju gini ke..? saya x suka sangat pasal labuh sangat!!!!!! (paras lutut!)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)