Pages

Search This Blog

on 2 in 1


Salam

2 in 1 coz i have 2 things in my mind rite now.. haha.. one's good news, the other is a bad news.

THE GOOD NEWS is....

Tada!



THE BAD NEWS is....

Deep down in my heart i feel so sad and miserable.. why..? coz up to this day (11 Ramadhan) i'm still not able to perform my Terawikh.. Sedih sangat..

Kalau mcm last year, i was still living with my mom, and mesjid depan umah tu pun berapa tapak je, dah sampai.. and time tu preggy 7 bulan.. but still leh solat Terawikh lagi (although sometimes had to ponteng also coz tak larat..)

This year..

-surau SU3 tu nun jauh.. (sampai kan my hubby nak bli moto.. dia kata jauh jalan kaki..)

-Kena jaga si ALia lagi..

-Kalau si Alia da tido, (patutnya time tu saya leh buat solat Terawikh sorang2..) tapi time tu lah saya rasa letih sangat (akibat melayan si kecik tu..) so terus tido..

Mcm mana ek.. hmm... i think like it or not.. kena gak find time in the middle of the night tu.. Ramadhan bukannya selalu datang, kan..?

12 comments:

Ms Lola said...

Alaaa... cutenye baju alia ni... kat mana u beli?

Zuhaini said...

haha.. cute eh..?
kat Plaza Alam Sentral.. kat level ground floor tu kan ramai niaga.. saya amik saiz setahun.. RM49.00.
(mahal kan..? saya ingat dlm 20 ke 30 ringgit je.. haha)

god'sleastcreation said...

waaaa.......

cute......

so..mama alisha pn pakai kaler pink la eh?

dulu mama hanna pn nk bli pink..tp abah hanna xnk pakai bju melayu pnk.. =(

precious innocent said...

eeee alisha.. comel la baju kamu... bling2 lg..

nnt insya allah boleh la kita dating syawal nnt kan

*wink wink*

-ryan-

Intan said...

insyaallah, pahala jaga anak pun besar juga dibulan ramadhan ni.mu hubs cakap, kita perempuan tak payah risau, cara untuk dapat pahala sgt banyak-jalankan tanggungjawap sebagai isteri dan ibu dengan ikhlas, suami pg solat sunat pun isteri dapat pahala. wallahua'lam.

jua said...

waaa, i pun sodih gak.
last year xleh terawikh sbb dlm pantang. dis year takleh gak sbb takde org nak jaga faris.

supermummy said...

zu jgn la sedih2..hehe..mcm saya pulak solat terawih kat rumah berdua dgn mak. si husayn ni pulak tiap kali tgk mamanya nak solat mesti meraung2 mcm kena rotan..isk..kadang2 tu terpaksa gilir2 solat sbb dia meraung2..padahal kalau tak ok je main2 sendiri..yg kelakar time kita tgh solat tu la dia sibuk tarik2 kain telekung sambil cakap "mama! nenen!" haha..mcm2 budak2 ni..

Zuhaini said...

god's leastcreation
cute eh.. tq..
mama dia pakai baju kaler putih + merah. tudung pink.

precious innocent
hihi.. mesti comel punyalah! haha..
syawal..? kite nak balik kampung la ryan.. haha.. :) len kali eh..


intan
insya allah.. tengkiu.. tul gak tu..

jua
sedih kan..? erm.. kite try next year lah plak..

supermummy
hahah.. pandainya.. time tu la nak nen eh.. hihihi.. :)

reena said...

ala...nak gak baju raya utk ariana...tak sabarnya nak tggu tahun depan...

Honeylemon said...

lawanyer bju alia.... :)

Zuhaini said...

reena
hahaha.. ala.. kalau lambat sangat tahun depan, bli je la baju baru untuk newborn - 3 months.. jadikan baju raya Ariana (untuk tahun ni).. hahah :)

honeylemon
ahahah.. biasa je aunty! :)

mimielola said...

Tu lah, baju budak ni mmg mencekik sket harga dia. Ada sekali tu lg la, I beli kat Subang Parade (masa tu mmg dah last minute sgt...), beli baju anak I (size 2 thn) harga RM90++. Itu pun harga asal RM 100++. Sekali tu je la kot beli mahal2 cam tu

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)