Pages

Search This Blog

on Alia dah 9 bulan!!

Assalamualaikum...

Ha.. sebenarnya kan.. Si comel ALisha da masuk 9 bulan!!! cepat je rasa kan..? (kalau orang mengandung.. skg tengah berdebar2 nak bersalin! haha)

meh kita tgk apa Alisha leh buat skg....

-dah boleh berdiri dengan jayanya! (itupun kena berpaut to something..) kadang2 bila Alisha da berdiri.. dia tend to pegang something..lambai2 kat kita, and dia akan lupa daratan.. so time tu selalunya dia akan jatuh! (part ni yg kadang2 sian kat dia.. kalau ibu atau ayah dia miss.. dia landed terduduk.. ok lagi.. sometimes sampai ter'baring' and kepala hit the floor.. so nanges.... sian dia.. ) tp bab kepala kena lantai tu jarang berlaku la.. haha..

-da pandai gelak.. (setengah org panggil giggle) hantam sajalah! haha.. yg best nya, dia tau lak tu time bila nak gelak.. kalau kita bercerita, and then gelak.. ha, sebok la dia pun nak gelak sama! haha..

-Alisha da pandai bercakap.. (ah.. bahasa dia la.. ) kdg2 tu bunyik macam yayayayaya... let's take a look at this.. (sori ya, kalau goyang-goyang.. ye la, sebelah pegang hanpon, sebelah lagi pegang Alisha.. haha)


-Alisha da pandai explore! kena slalu watch out.. kalau tak, ntah mana-mana dia merayap (kami risau sikit coz lantai umah ni masih tak berapa licin & a bit dusty..) so kdg2 kami amik jalan mudah ~ masukkan dia dalam walker! hahah

-Speaking of walker, dia da boleh pergi mana dia nak pergi.. (i.e pergi towards the right direction.. and sangat laju!!!)

-skrg ni kami punya jadual :

balik keje>>pegi bazar Ramadhan>>amik ALisha dari nurseri>>sampai umah>> layan ALisha>>tunggu azan magrib>>layan ALisha lagi dan lagi dan lagi. aduh.. penat ibu dia!!! so, saat2 dinanti adalah ini:



(haha.. kalau Alisha tido, alangkah nikmatnya... barulah ibu dia leh buat keje lain.. huhu)

-apa lagi ya. oh ya, last but not least, si Alisha ni kan suka masukkan benda dalam mulut.. so, kami biasanya try to rampas benda apa yg nak menjadi mangsa tu. so selalunya dia akan balas balik "mamamammam.. ammmammm..." lebih kurang gitu la.. maknanya dia nak mamam benda alah tu! haha.. kalau kami tgh mkn pun (esp berbuka posa), dia pun sebok kacau kami.. mamamamam... sabar je lah. haha..

oh ya, Selamat Menyambut Ramadhan al Mubarak!!!

**baju raya ALisha tak bli lagi!! hihi.. tgh carik baju kurung yg comel! :)
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)