Pages

Search This Blog

on Alia dan High Chair nya..

Salam all..

haha.. Sebenarnya nak cerita pasal Alia.. tapi meh kita tgk sampai mana dah siap...

Banyak juga la kan..? Ini pun actually gambar yang diambil pada hari Jumaat lalu.. so after 2 days, progress dia pun sebenarnya dah makin banyak.. nanti kalau dah siap sepenuhnya kita tgk mcm mana rupanya ya.. :)

Kami dah beli High Chair Alia!!!!! (alhamdulillah.. at last!!)

dah lama nak beli, tapi x da kesempatan la..

so baru-baru ni, kami balik rumah Atuk n Wan, so kami round-round dekat area Giant tu.. rembat la sebiji.. (before this kami dah pergi Carrefour Wangsa Maju, tp dia x jual (ke x da stok.. ibu Alia pun x pasti la..) and then jalan beberapa tapak, sampai la di Anakku. ada 3 jenis je, itupun semuanya RM150 keatas.. mak ai.. mahalnya..
so, kami pun pergi la kedai area Giant ni.. (Atuk yg rekemen sebenarnya..).

ada 2 jenis. satu kaler pink (Ibu Alia da jatuh hati da dgn ini.. tapi meja dia flat je!) Harganya RM65. tanya lagi, dia kata ada lagi satu jenis, ada meja (berlekuk and all) tp x da kaler pink.. tak pe la, beli je la kan..? yg ini mahal sikit.. harga sebenar RM88, dapat RM75 :)
ini adalah model sedang beraksi di atas high chairnya... bukan main suka lagi!

Haha.. Alia tgh makan makanan Favourite dia.. BUBUR LAMBUK!!! :)

Sekian...

8 comments:

mrs noba said...

uishhh..mahal jugak kerusi nih.
yg i beli tu baru RM59.
alia ok dok kat kerusi?

Anonymous said...

Sebijik sama macam ammaru punya. ni brand 3V dan boleh lipat jadi flat kan?

anyhoo, kerusi ni mmg best

nnurintan said...

ish..tetiba nak belikan mutuk lak tp xtau highchair mana yg dia ok bole dok dlm tu senyap2 tanpa bersilat :D

*** mrs noba, RM59 tu u beli katne?

Zuhaini said...

mrs noba
haha.. ntah la kedai tu.. saya pun rasa boleh dapat harga tu (50 something..)
alia ok.. tp kita kena bagi dia makan something.. anything.. (kalau duk saja, x leh, mula la dia nak turun!)

intanjameel
hehe.. sebijik eh..? haha.. leh geng! ye, 3V and foldable..
best eh..? alhamdulillah...

nnurintan
hehe... bergantung la.. setengah budak baik je.. :) alia lak kalau x diberi makanan, dia nak turun.. sabar je lah..

Mimi said...

huhu Awisy xleh duduk highchair wout belt, nnt dia berdiri n panjat keluar. Ikea punye pun range mcm tu gak, with belt, tapi plain color je..

Nice chair btw, colourful n match ngan alia yg cute :D (so now we're back to alia eh?)

precious innocent said...

tok daddy ryan belikan yg rotan punya.. tp ryan x brp mau dok dlm tu... unless time mamam..

hu hu... rege x smp rm50.. hu hu

-mama emma-

mrs noba said...

*menyampuk sat*

nnurintan,
beli kat ikea..cumanya kerusi tu takleh nak fold.

Zuhaini said...

mimi
oh.. gitu awisy dalam high cahir ye.. hihi..

err.. i guess so.. haha..

precious innocent
wah.. rotan! hebat! sekarang mau mahal kot high chair tu..

mrs noba
oh tak pe.. silakan.. silakan.. hihi..

**ikea punya cute gak.. tp ada table ke..?

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)