Pages

Search This Blog

on Alia's New Walker


Assalamualaikum...

Hi guys! bosan kan, kena kerja hari Isnin! :(

Anyway.. we.. no, I was thinking to call my baby Alia, instead of Alisha.. (haha.. mengada-ngada kan..? suka betul tukar-tukar nama.. pening budak tu karang!) Why..? because recently she was down with fever and caught some coughs.. so the theory to "change her name" for me, is not necessary applied to all babies, kot. So we're back to "Alia".. (although my mom prefers Alisha and she keeps calling her by that name.. hihi)

Oh ya, another thing. Alia's walker is no longer in good condition.. cannot be used anymore! Koyak sana, koyak sini.. (ibu dia bukannya rajin nak menjahit!)

So, last weekend, when we were on our way to AU3 (Rumah Wan & Atuk), we stopped by at the Carrefour Wangsa Maju >> hunting for Alia's walker...

We went to the Anakku, and I fell in love with some walker that they displayed.. by Disney.. got mickey mouse and stuffs. But they were all RM140.00 above. (i was thinking, buat apa lah beli mahal2, Alia nak pakai pun mungkin dalam sebulan dua je lagi, kan?)

So we bought a walker by Anakku, just RM40.00 something.. (i don't remember.. as i wasn't the one who was paying for it! haha)

Tada!

(please ignore the model. She was over-excited to receive her first pair of shoes!)


Ini rupa Alia yang terbaru...

10 comments:

precious innocent said...

ayak!!! tukar nama lg??

pening la ryan nnt nak panggil... tp ryan suka dgn nama alisha...

-ryan-

ummi balqis said...

bakish pon shuke name alisha...

wink wink wink...
hihi

Anonymous said...

so, kita panggil alia balik ek?

erm murahnya walker tu? Hmmm i oso dun remember berapa harga walker Ammar. But rm40 is a good deal!

reena said...

nama alisya kan ke sedap??... cute gitu

danial said...

comelnya alia
makin cun melecun
abang danial hari hari minta tengok video klip alia kat h/phone

insya Allah raya kita jumpa ya
by the way, nanti nak tumpang tidur rumah boleh tak?
dari 27 haribulan... leh ke?

Zuhaini said...

precious innocent
hihihi.. gitu la nmpknya

kalau gitu ryan panggil alisha je lah.. haha

ummi balqis
oho.. geng ryan.. balqis pun nak panggil alisha panggil la.. hahah :)

intanjameel
haha.. gitu la nmpaknya :)
murah kan..? leh la.. at least tak beratus-ratus..

reena
haha.. kak reena pun suka nama alisha ye..? hihi.. nak kena buat vote nih.. :)

danial
hahah.. neil rindu alia ye..? :)

alahai boleh je.. umah kami tu bukannya ada org pun.. nanti ani ajak adik dua org tu join sekali ya!

siti zulaikha said...

x bleh!
mane bleh..
x silap ika,da x de bilik dak tok kekna..
hm..
rasenyer,klu kat umha kakni tue..
dapor boleh la kot...
wakakaka..

IdaShah said...

senyum jer alia naik walker baru

the principal said...

Pernah terbaca artikel that its not advisable to restrict your child's movement dgn masukkan dia dlm walker. Betul ke?

Zuhaini said...

(siti zulaikha)
ahah.. kek na sure ada bilik punya lah.. ntah2 ika yg kena duk dapor kot.. haha

(idashah)
haha.. seronok kot.. :)

(the principal)
erm.. tak pernah dgr pula.. tapi kami pun bukannya all the time letak alia dalam tu.. yg saya dgr bahaya ada la..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)