Pages

Search This Blog

on At Last!

Salam....

hahahah.. at last! jadi gak benda alah ni..

(apa yek..? saya panggil spageti je! tp tengok kat paket dia, nama dia apa ntah.. rusili ke apa ke..)

Ceritanya start ngan saya mengidam.. haha.. tetiba di bulan Ramadhan rasa mcm nak mkn spageti. (apatah lagi selepas nengok blog Mama Ammar.. haha)

So saya da hint dua tiga kali kat suami.. tp dia buat dono je.. so x pe lah..

Tetiba semalam dalam perjalanan balik dari office, dlm keta, suami kata :

"arini kita berbuka makan spageti nak..?"

Saya terkedu sebentar.. "aaaa? hari ni?"

(aiyo.. kenapa la saya tak copy resipi mama ammar aritu...)

Kelam kabut sms adik n kakak saya : "mcm mana masak spageti eh..?"

ahhaha.... and kitorang sempat singgah Central Mart.. bli apa yg patut (Prego salah satunya..) tp ada gak yg terlupa bli, mcm cheese.. italian herbs.. haha..

So jadinya ini:

Sedap ke tak, saya no komen! ahhaha.. janji suami saya kenyang time berbuka! :)

10 comments:

Anonymous said...

wah spag! suka la spag sgt best.

tiba2 nama mak naik gitu. lari nyorokkkkk.

betul, tak kisah la asal kenyang kan...

Zuhaini said...

hahah.. best kan..? sonang nak masak rupanya...

haha.. lari ye.. :)

tul! nasib baik dia x komen apa.. hihi.. :)

suealeen said...

rumah saya memang sentiasa ada pasta.. spiral, fettucini, linguini.... sebab anak² suka sangat makan benda alah ni... nak prepare pun tak lama...

reena said...

cane bole sama ni?? kite pon berbuka pose dgn spaghetti bolognese gitu. requested by hubby tercinta

shafa said...

sedap....bulan2 pose mkn spagheti ok gak...Nak buat gak tapi kna plan bila nie.

mc ta said...

mmm..spaghetti..ok gak ek..
tapi utk org2 yg sungguh "pandai" masak cam kita nih. bukan pi cari bahan2 nak masak..tapi pi cari kedai yg mana ada yg sedap..yg boleh dimakan terus ..kejam kan? ehehe...

Zuhaini said...

>>suealeen:
uih.. bagusnya! lain kali bila buat, bagi sikit kat kite ye.. :)

>>kak reena:
ahahha.. instinct kot.. kita duduk pun bukan nye jauh mana.. :)

>>shafa:
haha.. tul! tp yg penting, brg kena ada! :) jgn mcm saya, macam2 x dak.. hihi..

>>mc ta:
hahah.. tu lagi bagus!!! :)

Mommy Lily said...

kite suka spageti carbonara...

yg ni pon boleh juga la kalau zu masak ada kt depan mata mahu makan bertambah..hahhaa

Zuhaini said...

hihi.. yg carbonara tu tak pernah rasa la.. haha.. kalau da rasa sure tertawan.. hihi.. nanti saya blaja dari mami macam mana nak masak ya! :)

ummi balqis said...

wawawa..zu... nnt leh amik resepi nih!

btw, carbonara mmg best gile tau.huhu... nnt aderesepi nak jugekkk..ahaks.

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)