Pages

Search This Blog

on Atuk, Alisha and the Dog Prob

salam...



>>on Atuk

LAst weekend (Saturday) we had a visit form Atuk, Wan, and Uda! hihi.. seronok sangat.. banyak sangat makanan.. ada mee hoon, ada keropok ikan, ada ayam masak kicap (my fav!) dan ada bubur lambuk :)



Atuk, Wan n Uda spent the night here.. :) and balik KL on Ahad.


>>On Alisha

Semalam lak Alisha tak sehat.. huhu..

sabor je lah.. suhu dia naik tinggi.. so kami pun bagi la ubat demam (Fepril Syrup). and ada batuk sikit.. so bagi la Rhinathiol..

Satu yg bagusnya Alisha ialah, kalau dia demam, dia banyak tido! alhamdulillah.. tp kami lak yg rasa bosan.. hihi..




Mlm tadi dia bangun jap, kul 2.00 pagi.. ntah nak apa, merengek2.. pegang dahi n leher, panas ya amat.. so kami pun bagi ubat demam.. bagi susu.. ALisha pun tido balik.. :)


pagi tadi sblum hantar nurseri dah bagi ubat, ingat kalau free, lunch time nanti nak gi nengok dia.. n bagi ubat lagi kot.


get well soon Alisha!


**agaknya dia nak pandai jalan kot.. hahahahha



>>On Dog Prob



Problem settled!


Wan cadang letak batu-batuan kat longkang tmpat depa tu exit tempoh hari..

9 comments:

reena said...

nak tau satu petua tak, kalo baby Alisha susah sangat nak turun panas badan dia, zu ambik sikit asam jawa campur dengan air sejuk (from freezer). Lepas tu usap kepala dia dengan air asam jawa tu. Insya-Allah cepat turun suhu badan dia nanti.

Jua Zulkef said...

nak jalan dah ke?

tempek video...tempek video..
mak mau nengok ler, dia bertatih sambil kepam bibir.

iza said...

zue..kalu nak turunkan suhu letak tuala kat pelipat2. ketiak and bawah lutut...iamn pun cecema ni...

Anonymous said...

KAMi pun ada cog prob last year sebab yg masuk dalam kaw pagar adalah anak angjing. kecil, muat celah pagar dan lepak atas alas kaki depan pintu.

sabor je tau

ummi balqis said...

problem on dog solved!

alisha...demam nak pandai jalan ni.. stuju stuju! hihi

Mommy Lily said...

salam zu...alisha dah sihat ke? hrp2 demam tk berpanjangan yee...

mmg letih skt kan puasa dan kena layan budak kecik ni..hiiihi

hr ni berbuka mkn ape?

Anonymous said...

kepam bibir tu musti sebab gigi baru tumbuh, mcm ammar!

Anonymous said...

zu ada beli tak termometer...kena beli tau...at least kita tau tinggi ke tak suhu tu..penting tu..kyra pun ada prob mcm gini...suhu dia boleh naik tinggi hingga ker 39'...mmg menakutkan...fara kalau mcm gitu mmg fara amik air mineral sejuk2 kat fridge tu then tuam kat atas kepala dia....ataupun fara akan lap kat badan dia ngan air sejuk...kalau waktu siang...fara akan mandikan....insyallah, turun lah suhu bdn tu...

Zuhaini said...

>>kak reena<<
aha.. saya penah dgr gak.. tp tak pernah buat la.. mcm payah je.. hihi.. tengkiu! bole dicuba (kalau rajin..)

>>jua zulkef<<
haha.. lom lagi.. setakat berdiri tu da pandai la.. hihi..

sure lah! insya allah saya tepek ye.. :)

>>iza<<
ah.. yg ini saya tak pernah dgr.. iye..? ok, tengkiu! bole dicuba...

>>intanjameel<<
oh.. anak anjing la pulak ye..? siannya..

>>ummi balqis<<
haha.. tu tekaan je.. ntah apa la yg dia nak pandai tuh! :)

>>mommy lily<<
alhamdulillah.. dah ok dah!

ah.. betul! semalam saya puasa, jaga alisha lagi.. letih betul!

>>intanjameel<<
haha.. ye betul! wah.. ammar da tumbuh gigi! :)

>>fara mustapha<<
ah.. ada. so far kalau da panas sangat mmg kami pakai. bila da 39 degree, trus masuk ubat kat bontot! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)