Pages

Search This Blog

on Freaky Thursday!

Salam..

First of all, sorry coz this post has no pic.

Yesterday, when we arrived home (after went to Bazaar Ramadhan n picked aLisha from her nursery) we have a surprised visit!

guess from whom?

There were 3 (i repeat... 3) DOGS at our porch! Can u imagine..?!!!!!

I guess they were looking for some shades as it was raining yesterday evening..

So my hubby went out of the car and went to the gate (to open it)

Guess what..?

One of the dogs stood up and BARK at us fiercely! (amboi.. banyak cantek!! dia buat macam rumah dia pulak!!!)

so my hubby went back inside.

I was thinking, if the dogs wouldn't go away, for sure i will ask my hubby to take us and spend the night at my parents'.

My hubby has an idea. He asked for a "kayu panjang".. aiyo.. inside a car, where got such thing!

then he just took his steering lock and tawakkal and went out again.

This time around the same dog barked again. My hubby shouted back a few times.

luckily those 3 dogs (and 1 at the back) [aiyo.. 4 altogether??!!!] went to the back of our house and escaped through the drain.

Alhamdulillah.. All of us were unharmed. But left in anger.. and i am thinking.. how to solve this problem..

9 comments:

precious innocent said...

huh!!! i hate dog sooo much!!!!

nampaknya kene cover la semua lubang kat rumah tu...

-mama emma-

mrs noba said...

erk...ada ramai chinese ke kat area tu?

ummi balqis said...

ha'ah btul tu kak emma..

area umah leen ni pun kebanyakan sme pasang jaring kat pagar rumah. kan pagar lubang bosa bona.. hihi. pastu cover longkang tu ngn besi.. so that anjing tokle masuk.. or 'menyelinap' ... hahaha!

ariffda said...

selasa lepas saya kena kejar hanjing..minggu nie byk cete pasal hanjing...hehehe, alhamdulillah dia tak kejar awak...

cikliah said...

Zu, report ke MDKS... dorang akan datang utk tembak anjing2 liar tuh...
tu sumer anjing tak der tuan tuh.... sian gak laa.. tapi nak buat camner kan... memang kita nie alergik ngan hanjeng2 ni sumer...

Anonymous said...

pasang chicken wire kat pagar tu, tutup semua lubang2 yg boleh ditembus anjing atau kucing. mmg tak nampak cantik la pagar tapi itu je caranya nak elakkan depa ni dr masuk ke dalam

KC

danial said...

rumah danial pun sekarang ni tengah ada masalah anjing
cuma anjing anjing ni tak lah menyalak dengan garang
ada 4 ekor- 3 ekor anjing hitam tu takut orang kalau nampak orang dia lari
tapi seekor yang brown tu suka ikut ibu danial
tunggu ibu danial keluar nak pegi kerja dan balik
dia ikut diam diam ajr=e sambil goyang2 ekor
ibu dah cakap kat boss
dia kata nanti dia call jabatan haiwan
tembak anjing2 tu

tapi kesian la pulak ek kalau kena tembak
tapi takut

tapi anjing ani ni bunyinya sangat garang
so panggil aje lah apa tu MDKS?
nak masuk umah pun tak boleh
susahlah macam tu

Zuhaini said...

precious innocent
haha. sama la.. saya pun anti bab anjing-anjing nih.. :(

mrs noba
tak pulak.. majoriti melayu. india ada gak sket (area estet..)

ummi balqis
ha.. gitu ye.. ok..nanti diuruskan..

ariffda
iye..? siannya.. masya Allah, kalau kejar saya,tatau la apa nak jadi.. ngan Alisha lagi.. uih.. tak larat eden nak lari eh.. :)

cikliah
oh ok, insya Allah.. tengkiu!

KC
Gitu ye.. tengkiu! :)

danial
haha..anjing teluk intan penakut eh.. hihi.. :) tp yg suka ikut ibu neil tu bebaik sket..

reena said...

dog?? eee... paling takut dengan anjing

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)