Pages

Search This Blog

on Hampir masuk wad...


Salam...

Ini adalah kronologi semalam ;

6.00 pagi ~ woke up.. take a quick check at Alia's forehead. No demam. Alhamdulillah. Went to take my bath n solat

6.15 pagi ~ realized that last nite (monday night) Alia had some rows of non stop coughing, i had some voices in my head to take her to clinic

6.30 pagi ~ getting Alia ready (salin baju and all)

6.45 pagi ~ hit the road. First pit stop : PSN (to punch our cards first)

7.30 pagi ~ Heading to 2nd pit stop : Hospital Pakar Ampang Puteri.. (actually Alia was admitted few months back with bronchitis and her Dr was Dr Lim. I didn't quite like him coz he's kinda people who rushes things..) tunggu punya tunggu.. about 15 minute punya tunggu, at last, we couldn't wait anymore.. (rupanya Dr x sampai lagi.. Dr buat ward round..)

so we went to Klinik Pakar Kanak-kanak Shanaliza at Wangsa Maju (this clinic was recommended by Dr at AnNur).. check punya check.. Dr kata kahak banyak.. dia suruh buat neb.. dah buat neb, check sekali lagi, but she said the mucous is still there, so she'd advise us to admit our little baby at a hospital.. sedih je rasa.. She wrote a referral letter..

**kami tanya ~ memang kena admit juga ke..? x boleh ke kalau bagi je ubat, nanti kami bagi tiap2 hari..

*dr jawab ~ oh tak boleh.. mmg kena admit ni. di hospital karang diorang masukkan antibiotik kat vein.. bla.. bla.. bla..

so it was a 0 percent chance that alia will not be warded.

we went home, pack our stuffs (and ayah alia's stuffs ~ he may be will stay at my parents')...

went to Ampang Puteri.. went to KECEMASAN & PESAKIT LUAR.. saw the M.A.

turned out TAK PAYAH MASUK WARD!!!!! best nye la hai.. alhamdulillah....

**ACTION PLAN :
buat masa ni action plan yang ada satu je.. quit nurseri.. we were thinking of sending her to a babysitter (the one yang charge 400 sebulan tu, remember..?) :)
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)