Pages

Search This Blog

on Hampir masuk wad...


Salam...

Ini adalah kronologi semalam ;

6.00 pagi ~ woke up.. take a quick check at Alia's forehead. No demam. Alhamdulillah. Went to take my bath n solat

6.15 pagi ~ realized that last nite (monday night) Alia had some rows of non stop coughing, i had some voices in my head to take her to clinic

6.30 pagi ~ getting Alia ready (salin baju and all)

6.45 pagi ~ hit the road. First pit stop : PSN (to punch our cards first)

7.30 pagi ~ Heading to 2nd pit stop : Hospital Pakar Ampang Puteri.. (actually Alia was admitted few months back with bronchitis and her Dr was Dr Lim. I didn't quite like him coz he's kinda people who rushes things..) tunggu punya tunggu.. about 15 minute punya tunggu, at last, we couldn't wait anymore.. (rupanya Dr x sampai lagi.. Dr buat ward round..)

so we went to Klinik Pakar Kanak-kanak Shanaliza at Wangsa Maju (this clinic was recommended by Dr at AnNur).. check punya check.. Dr kata kahak banyak.. dia suruh buat neb.. dah buat neb, check sekali lagi, but she said the mucous is still there, so she'd advise us to admit our little baby at a hospital.. sedih je rasa.. She wrote a referral letter..

**kami tanya ~ memang kena admit juga ke..? x boleh ke kalau bagi je ubat, nanti kami bagi tiap2 hari..

*dr jawab ~ oh tak boleh.. mmg kena admit ni. di hospital karang diorang masukkan antibiotik kat vein.. bla.. bla.. bla..

so it was a 0 percent chance that alia will not be warded.

we went home, pack our stuffs (and ayah alia's stuffs ~ he may be will stay at my parents')...

went to Ampang Puteri.. went to KECEMASAN & PESAKIT LUAR.. saw the M.A.

turned out TAK PAYAH MASUK WARD!!!!! best nye la hai.. alhamdulillah....

**ACTION PLAN :
buat masa ni action plan yang ada satu je.. quit nurseri.. we were thinking of sending her to a babysitter (the one yang charge 400 sebulan tu, remember..?) :)
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)