Pages

Search This Blog

on "Long Time No Write"

Assalamualaikum all...

uih... it has been such a long.. long.. long.. time since i last blogging..

Very sorry folks. I was a little bit busy with the tidying up the house and all.

Oh ya, salah satu aktiviti kami last weekend adalah pasang benda alah ni!

Erm.. Alisha kinda distracted for about 5 minutes je..

Selepas tu.. back to her old kind of thing.. (sabar je lah.. )


oh ya, lagi satu.. our guest room suda siap untuk diduduki!!! hihi..

Alhamdulillah...
Although i think it is quite small.. sian tetamu kami.. macam muat2 untuk katil tu je.. haha.. tp kalau nak bersantai-santai ke.. satu bilik ni luas sikit kot.. haha
Tada! our 2nd guess room... (actually bajet nak bubuh katil double decker.. tapi tunggu ada fulus.. haha..)

Oh ya.. kami tak jadi nak hantar ALisha kat Makcik Belakang Rumah.. tau kenapa..? (hasil dari intipan kami yg tak seberapa dari dapur.. ) kami dapati makcik duk jaga sorang budak laki ni.. dalam 2 tahun.. nmpak macam lasak ya amat.. uih.. takut dia buli Alisha lak..

So, kami ambil keputusan untuk hantar Alisha ke nurseri yg tak jauh dari umah kami.. (ini adalah pandangan dari balkoni di Family Area) Dekat sungguh kan..?

Alhamdulillah.. kakak yg jaga pun nmpak peramah.. and yg paling best, baby pun x banyak.. dalam 5 orang je! (mintak-mintak la Alisha tak sakit-sakit dah!) Amiin..

**oh ya, hari ini 2 Sept kan..? Hepi 9 month old Alisha!!! :)

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)