Pages

Search This Blog

on "Long Time No Write"

Assalamualaikum all...

uih... it has been such a long.. long.. long.. time since i last blogging..

Very sorry folks. I was a little bit busy with the tidying up the house and all.

Oh ya, salah satu aktiviti kami last weekend adalah pasang benda alah ni!

Erm.. Alisha kinda distracted for about 5 minutes je..

Selepas tu.. back to her old kind of thing.. (sabar je lah.. )


oh ya, lagi satu.. our guest room suda siap untuk diduduki!!! hihi..

Alhamdulillah...
Although i think it is quite small.. sian tetamu kami.. macam muat2 untuk katil tu je.. haha.. tp kalau nak bersantai-santai ke.. satu bilik ni luas sikit kot.. haha
Tada! our 2nd guess room... (actually bajet nak bubuh katil double decker.. tapi tunggu ada fulus.. haha..)

Oh ya.. kami tak jadi nak hantar ALisha kat Makcik Belakang Rumah.. tau kenapa..? (hasil dari intipan kami yg tak seberapa dari dapur.. ) kami dapati makcik duk jaga sorang budak laki ni.. dalam 2 tahun.. nmpak macam lasak ya amat.. uih.. takut dia buli Alisha lak..

So, kami ambil keputusan untuk hantar Alisha ke nurseri yg tak jauh dari umah kami.. (ini adalah pandangan dari balkoni di Family Area) Dekat sungguh kan..?

Alhamdulillah.. kakak yg jaga pun nmpak peramah.. and yg paling best, baby pun x banyak.. dalam 5 orang je! (mintak-mintak la Alisha tak sakit-sakit dah!) Amiin..

**oh ya, hari ini 2 Sept kan..? Hepi 9 month old Alisha!!! :)

22 comments:

precious innocent said...

eee.. akak pun teringin nak beli alphabet tu utk ryan.. tp ayah ryan kata colour x menyerlah...

ala.. menyerlah pun, kalau later2 ryan just gigit2 benda alah tu pun x best jugak kan?? hu hu...

wah... tunjuk guest room nie mcm nak jemput org je...

-mama emma-

Zuhaini said...

precious innocent
hehe.. kaler x menyerlah ye..? hihi.. tul gak tu.. erm.. si Alia bukan nak gigit ke apa.. dia buat bolayan je.. sabar je lah..

ha.. mmg pun! da penat menjemput adek beradik suh mai.. tak mai-mai gak! :( huhu..

danial said...

hihihi
sabar le
nanti lepas puasa insya Allah kita datang ye

raya mana tahun ni?
bruas ke kl?

cikliah said...

amboiii... lawanya guest room...
Nak pegi bermalam la camgini... heheheheh...

Mommy Lily said...

wah cantek dah umah dia siap ada bilik tetamu lagi tu...

dekat nye nursery alisha. senang nk amik hantar kan...kawasan umah pun nampak tenang saje

iza said...

salam zue..akhirnya ..alhamdulilah..bila start hantar anak kat situ.. nak tau tak..iman adalah org pertama di tadika tu..hehhhhaa..so far okla...

cantik bilik2 tu..tempah ke bedsheet n curtain sama

iza

Zuhaini said...

Danial
Lepas puasa ya..? ok, insya Allah.. :)

cikliah
Hihi.. Lawa ker..? itu yg bajet rendah punya je! :) hihi.. bole.. meh la datang! :)

Mommy Lily
Alhamdulillah.. bilik banyak, orang sikit.. tu yg jadi Guest Room tu.. :)

Alhamdulillah.. leh jalan kaki je! hihi..

Iza
Oh.. ye ke..? leh la Iman tgk-tgkkan Alisha kat situ.. hihi..

oh, saya beli kat katalog Akojaya.. mmg dia sediakan langsir, match ngan cadar.. :)

Anonymous said...

salam zuhaini;

ahaa, boleh la akak tumpang tido kat guest room tu yek? kalo guest room pun macam ni lawa decorate kalo master bedroom camner lak pulak ek? mesti va va vooom...hehe

KC

Zuhaini said...

KC
haha.. boleh.. sure. no hal punya lah. Master bedroom..? biasa je.. :)

Anonymous said...

Ci sono analoghi? yxghtshxoh frhrvybphw [url=http://www.lacasadicavour.com/]cialis [/url] wacigyjqtd ijjmvfzros cialis ecnuqeheso ucwxovbetw

Anonymous said...

...please where can I buy a unicorn?

Anonymous said...

Ce message, est incomparable))), j'aime :) http://runfr.com/acheter-cialis cialis 20mg effets secondaires acheter cialis en france

Anonymous said...

le sujet Incomparable, il m'est trГЁs intГ©ressant :) http://runfr.com/acheter-cialis acheter cialis acheter viagra

Anonymous said...

[url=http://italtubi.com/tag/levitra/ ]levitra 10 [/url] wmMi dispiace, ma, a mio parere, si fanno errori. Dobbiamo discutere. levitra 5 mg

Anonymous said...

Je trouve que vous admettez l'erreur. Je peux prouver cela. cialis http://runfr.com/acheter-cialis achat viagra forum cialis effet secondaire

Anonymous said...

est pas du tout d'accord avec le message prГ©cГ©dent http://runfr.com/acheter-cialis cialis generiques viagra sur le net

Anonymous said...

hay otra salida? http://nuevascarreras.com/tag/cialis/ cialis precio en venezuela Si tratta di un prezioso frase comprar cialis original pxablcjxzn [url=http://www.mister-wong.es/user/COMPRARCIALIS/comprar-viagra/]viagra cialis[/url]

Anonymous said...

la discussion Infinie :) [url=http://runfr.com/cialis]cialis effet secondaire[/url] http://runfr.com/acheter-cialis cialis dysfonction erectile viagra suisse prix de cialis en pharmacie

Anonymous said...

cheap Lipitor cod saturday delivery buy cheap Clomid no prescription flagyl side effects cheap provera order online Cephalexin Shipped Overnight No Prescription cheapest generic price cephalexin order cialis professional sale cialis professional USA Cheapest Order Prograf Levitra pay by cod

Anonymous said...

what’s in cialis Avelox with no prescription overnight shipping flomax 04mg cap abbot labs online hydrocodone buy lipitor prescription Buy Augmentin Online No Prescription buy discount flagyl Buy Avodart Medication Online buy cheap Lipitor online cephalexin buy online lexapro drug interactions

Anonymous said...

Get Flagyl ER COD cheapest bula amoxil bd cephalexin yogurt where to buy buy avodart online diflucan non prescription does cephalexin really work Buy Cephalexin Cod Cash on delivery low cost Avodart Avelox CHEAP cephalexin versus cephalexin

Anonymous said...

buy Boniva online cheap is generic cialis safe Buy Cephalexin Online No Membership Find Boniva online purchase amoxil clav comprar Clomid generico no rx Clomid Flomax purchase buy cialis without a perscription images of amoxil tablets

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)