Pages

Search This Blog

on Reno Part 2, Air Sihat Part 2

Salam

not much to report, coz the work done (by the Indonesian guy) yesterday was
-went to tiles factory, order the tiles
-Pasang the tiles

turned out

-went to factory n order (done..)
-pasang tiles (not done..)

rupanya they had to do this first.. (can u see it..? ada batu-bata tu...)


**this one's my request actually.. :) so that air basuhan kereta kita x masuk rumah jiran.. :)

Oh ya, nak tgk tiles yang dibeli..? (this is MY CHOICE of color.. kelabu..)

Lucky he bought from a well known brand~ Guocera...

On the way back home, singgah kedai dealer Dr Sukida. He asked us to go coz he wanted to give a balang.. (ceritanya gini.. after the water filter had been installed, the water that comes out were really slow! so the dealer asked me to pick a balang yang ada pelampung and bila dah penuh isi, it will stop filling the balang. rupa-rupanya balang ini!!!)
sabar je lah..

tp x pe la.. diberi T shirt free! :)
**2 botol air hasil tapisan Dr Sukida untuk diberi pada bapak saya.. hehe..

10 comments:

mrs noba said...

ok ke air dr sukida tu?

Zuhaini said...

Mrs noba..
Alhamdulillah. so far saya rasa bagus! Alia minum pun da x sembelit.. saya sendiri minum pun rasa mcm ada energy je.. (walaupun da 2 ari miss sahur..) :) u should give it a try la.. :)

Nak sample dia..? :)

Anonymous said...

balang tu ada pelampung kah? musykil gue

Zuhaini said...

eheh.. tu la pasal.. kami tgk.. la.. kalau setakat tong ni berlambak kat supermarket! (rasanya tong ada pelampung tu da abih kot...)

reena said...

bapa rege dr. sukida nih?? mcm besh aje..hehe

Zuhaini said...

kalau beli lump sum = RM 1,980.00

kalau bli secara insuran, installment tetiap bulan dalam seratus lebih la.. gi la website dia.. :)

**mmg best pun!

ZuH@iLieY said...

eleh..
promoter dr sukida pulak dah..
hish....
hahahha
nak jugak air....

Lya Zara said...

hi..zu.. just nak tanya umah bar u kat mana besar lebih kurang my new house jer tapi u umah tepi lagi best ...1 more nak tanya..u panggil indon buat tue u kenal ker?

Anonymous said...

Sebelum ni weols pakai hexagon (cosway), lepastu skrg pakai Rx-water. Rx lagi sedap dari Hexagon. So tak dapek la nak pakai sukida. Tapi dia punya balang filte rtu colorful, I loike.

Zuhaini said...

Zuh@iliey
ahh.. Dr Sukida kena bayar k ni nih.. hehe.. :)

Lya Zara
Erm.. di Saujana Utama.. biasa je.. itu je yang mampu.. :) alhamdulillah..

oh kawan indon tu direkemen oleh sorang rakan saya.. :)

intanjameel
hehe.. colorful ye..? hihi.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)