Pages

Search This Blog

on Alia dah 10 Bulan!

salam...

aiyo.. so malas to get up this morning...

erm.. actually 2nd hari raya lalu, Alia genap 10 bulan.. hehe.. :) kejap je kan..?

wel.. baaanyaaak yg dia da pandai!

-dah mula pandai berpaut dan berjalan (kek na kata, medical term dia "cruising"). Saya ada record.. tp nanti lah.. sok lusa saya upload ye.. hihi

-dah pandai senyum! (erm.. sebelum ni pesen lain.. sekarang punya style dia akan kecikkan mata / sepetkan mata, and senyum selebar-lebarnya.. haha)

-dah pandai nak berkata-kata.. (ntah apa yg dia mengomelkan.. "tatatatatata" .. kejap2.. "yayayyaya".. haha

-dah pandai panggil saya "mamama".. hehe.. tp kdg2 je.. biasanya dia panggil time dia nak susu ke.. nak makan ke..

-dah pandai tepuk tangan! (hehe.. bunyik lak tu.. ) tp kalau nak suruh dia clap her hands kena nyanyi lagu Anak Katak la.. (lagu tu turun temurun dari bapak saya.. err.. ayah alia banyak ammend lagu itu.. dia nyanyi ikut sedap dia je.. haha)

-merangkak ~ dah laju dah.. hehe.. :)

-sekarang yg paling saya fobia ialah dia berdiri.. and lepas tangan.. (saya rasa dia ingt dia dlm walker kot.. hehe)

ok.. tu je la kot.. ni ada sikit video.. tp yg main nak tunjuk ni adalah Senyuman dia.. haha

~~~~~ Enjoy.... ~~~~~

**insya allah ptg ni kami gi "bincang" ngan makcik baby sitter tu.. mintak2 la leh dapat murah sket.. Amiin.. :)

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)