Pages

Search This Blog

on Evaluation Day..

salam...

haa....

So how was ALia on her first day at babysitter's..?

at 11.00 am (lebih kurang la..) I called Kakak babysitter.. just to check on Alia.. Alhamdulillah. Kakak told me, Alia had her bath already.. berak dan minum susu pun sudah.. Tapi dia asyik nangis la.. (aiyo.. i'm so worried.. but Kakak added "not to worry ya. biasa la tu" so i'm hoping Alia will be fine..)

**i hope Alia will be able to play with the other kid (Nurul) who is 1 and a half year old, whom Kakak babysits too!

Time balik kerja, bila nak ambil Alia, Kakak told me, "Alia x nak kawan dengan Nurul.. dia tarik rambut Nurul.." hahahah... apa da Alia nih.. main elok-elok nak.. sian Kak Nurul tu..

Alhamdulillah... compared dengan nursery lama...

-Nappy rash gone! (actually nappy rash Alia starts bila kami hantar nursery SU3 ni.. tak tau nape.. hari-hari ada.. penat sapu nappy rash cream tu..)

-Baju kotor diletak dalam plastik, KERING.. (kalau nursery, baju tu basah je.. tatau nape..)

-Alia time ambil, nampak happy.. ceria..

-muka berbedak.. rambut bersikat.. kemas la. (nurseri ~ rambut serabai.. hingus meleleh.. bedak habuk pun x da..)

ok la.. nak gi baca yaasin jap.. tata

6 comments:

danial said...

so far so good eh?
alhamdulillah
hopefully everything goes well while we search for other cheaper alternative
:)
cayang yaya mak long ni

precious innocent said...

alhamdulillah zu dpt bbsitter yg bagus.. dr cara zu cite, dia jaga alisha mcm jaga anak/cucu dia sdiri...

-mama emma-

reena said...

alhamdulilah...harap2 alisya ok... akk pon baru jek 3 bulan dapat bb sitter yang elok sangat jaga/layan budak kecik tuh ...sampai hubby akk sendiri ckp napelah tak jumpe awal2 babysitter macam nih...

eedany said...

hope alisya selalu happy.

kalau alisya happy zue lagilah happy...

:)

Mommy Lily said...

dont worry yang..first day mmg cam tu...nanti2 okey la alisha tu yee

~ziey~ said...

haaa......AlHamdulillah...tuh maknanya...Alia happy kat sana....baguslaaa....macam baby i kan....kalau kami cuti lama...siap rindu lagi ngn orang yang jaga dia...sebut2 nama bangun tido...bila hantar je....terus berlari masuk dalam umah...tak tgk mama dia lagi....huhuhu

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)