Pages

Search This Blog

on Tamanku..

Salam.. hehe.. kebetulan datang kerja awal.. so sempat la update sikit.. :)
Welcome to my humble Taman... (sebenarnya lagi fit kalau panggil Laman.. but i prefer to call it Taman.. haha)
Rumput sudah ada!
(a bit lumpy, sini sikit.. sana sikit.. x rata pulak tu.. maybe it takes time.. )
Ha.. kalau Atuk dan Wan nak ber-refleksologi boleh la datang-datang selalu ya!
** err.. hari tu beli tak cukup bajet.. so berjaya capture dalam 6 keping je.. haha.. kalau da siap saya bagitahu ya.. :)
Pokok Bunga Merah.. tak tau apa nama spesis dia.. tapi bagi saya cantik! :)
oh ya, tiles yang sudah siap.. cantik pasal dark colour.. tp Mr Hubby kata kalau kotor, senang nampak.. haha.. :)

10 comments:

mrs noba said...

besar nyer rumah!
best ada laman camni :)

pika-pika said...

haha..klu dah ciput cmtu, x yah ar tepek kat rumput dulu..apara..wkakaaka

danial said...

pika pika
bagi can la
dia nak merasa ..
kikiki...

cun cun rumput dia
tanam la pokok berfaedah sket
halia ke cili ke serai ke
boleh buat masak
hahah

Jua Zulkef said...

bestnya...
tunggu aliaa ada kaki, mmg best ar tgk dia main kat situ.

Jua Zulkef said...
This comment has been removed by the author.
Ms Lola said...

Besarnya umah you!

ZuH@iLieY said...

hahahaahah
macam lawak jer...
tapi ok la kot
mula2 mg gitu(eceh mcm professional je)
bunga satu je?
amik la kat umah tu...belambak
kaktus ely pun dah branak pinak xda tmpat nk tanam......amik la....

Zuhaini said...

mrs noba
besar..? x lah.. biasa je.. :)
best..? best juga la.. boleh deco sikit2..

pika-pika
hehe.. sukati orang la.. haha.. meh la sumbang beberapa keping lagi.. hihi..

danial
betul tu! haha

hehe.. orang bukannya reti masak.. haha.. :)

jua zulkef
hihi.. mesti penat mengejar dia nanti.. :)

ms lola
oh.. x besar mana la.. biasa je.. :)

zuh@iliey
a ah.. pokok tu satu RM6.00 so org beli satu je.. hihi..

kaktus..? oh.. x boleh.. kang terkena alia.. sian dia.. :)

Nina said...

waaaa besnyer ader laman.cantik,cantik bangat rumput-rumput tu....rumahku terpakse beli pasu banayk2 untuk wat taman bunga....

suealeen said...

bunga merah tu spesis bunga liar... banyak kat bukit² sebab my grandma stayed at the hill side...

orang tanam rumput memang tompok² tambah kalo cow grass... kena rajin trim le ni karang... cepat beso...

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)