Pages

Search This Blog

on Outstation...

Salam...

Still remember wahen i said that i have to go somewhere...? erm..

oh well, actually it's just Singapore! haha.. (uniknya.. uniknya.. singapura.. [macam dalam iklan tu]..)

for some people, that doesn't count as "oversea" as it is so near to Malaysia.. haha..

But since that it is my first time, tu yang berdebar tu.. haha..

in addition to that, i was supposed to go ALONE! aiyo.. sesat la ibu Alia ni karang..

Alhamdulillah last-last minute, suddenly my boss suruh buat paper rayuan, asking permission from our KSU to allow me to bring a colleague..

And insya Allah, that won't be a prob (coz still under budget..) but the approval is still no longer in sight.. so i'm waiting.. and waiting some more... paling lewat this evening that letter should reach me, and insya Allah i'll depart tomorrow..

ok.. so, memandangkan my colleague will accompany me to singapore.. so there's no need to bring along Mr Hubby and Lil Alia, rite..? hehe..

But still deep inside my heart, i'm missing my cute Alia already!.... (huhu.. sedihnya.. 1st time tinggal baby.. ) but when i compared to Kak Maz, yang pernah ditugaskan ke Australia selama 3 weeks yang mana time tu beliau baru 2 bulan bersalin (anak ke berapa saya tak ingat..).. so.. kiranya apa lah sangat saya, kan..? erm.. kena kuatkan semangat ni.. :(

oh ya, I'm bringing my lappy.. hopefully i get to blog there! hahaha.. tengok lah dulu.. kalau ada time.. :)
i'd like to apologise to
~Mama Ryan for not able to attend Ryan's 1st Birthday Party.. :( maaf banyak2..
~Khalid (a friend of mine) who was married on Saturday.. Pun x dapat hadir.. maaf sangat2..
Reason.. PSN was having a Family Day! (actually, since that PSN hanya ditutup pada Raya Puasa dan Sambutan Tahun Baru Cina, so that makes it hard for us to organize a Family Day.. Somebody has to work.. alhamdulillah, last saturday and sunday we had our julung-julung Family Day at Tiara Beach Resort, PD. we went there on Friday. I took the day off.
Alhamdulillah.. Atuk, Wan, Kek dan Danial were able to join us on Saturday! :)
The room was so spacious!
Yang ini time sukaneka.. haha.. Ibu Alia tak masuk apa-apa acara pun! kena jaga budak cute ni.. :)
And ada cabutan bertuah!! Alhamdulillah.. oleh kerana kami suami isteri bekerja di PSN, so kami dapat dua hadiah! :)
**i'm gonna need a kitchen cabinet to put all these..
Update on gigi Alia..
~gigi atas : ada 3 batang dah established.. satu baru nak tumbuh (belah kiri)
~gigi bawah : so far ada 3 batang dah established.. :)
Oh ya, semalam ibu Alia tengah masak2 di dapur.. si Alia pun sibuk di dapur.. 'menolong'..
Taada!
Nampak tak apa yg tak kena..? haha..
ok la.. got to go..
kalau saya tak reply comment, atau chat box.. maaf ya..
Doakan saya selamat pergi dan pulang.. Amiin.. :)
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)