Pages

Search This Blog

on Outstation...

Salam...

Still remember wahen i said that i have to go somewhere...? erm..

oh well, actually it's just Singapore! haha.. (uniknya.. uniknya.. singapura.. [macam dalam iklan tu]..)

for some people, that doesn't count as "oversea" as it is so near to Malaysia.. haha..

But since that it is my first time, tu yang berdebar tu.. haha..

in addition to that, i was supposed to go ALONE! aiyo.. sesat la ibu Alia ni karang..

Alhamdulillah last-last minute, suddenly my boss suruh buat paper rayuan, asking permission from our KSU to allow me to bring a colleague..

And insya Allah, that won't be a prob (coz still under budget..) but the approval is still no longer in sight.. so i'm waiting.. and waiting some more... paling lewat this evening that letter should reach me, and insya Allah i'll depart tomorrow..

ok.. so, memandangkan my colleague will accompany me to singapore.. so there's no need to bring along Mr Hubby and Lil Alia, rite..? hehe..

But still deep inside my heart, i'm missing my cute Alia already!.... (huhu.. sedihnya.. 1st time tinggal baby.. ) but when i compared to Kak Maz, yang pernah ditugaskan ke Australia selama 3 weeks yang mana time tu beliau baru 2 bulan bersalin (anak ke berapa saya tak ingat..).. so.. kiranya apa lah sangat saya, kan..? erm.. kena kuatkan semangat ni.. :(

oh ya, I'm bringing my lappy.. hopefully i get to blog there! hahaha.. tengok lah dulu.. kalau ada time.. :)
i'd like to apologise to
~Mama Ryan for not able to attend Ryan's 1st Birthday Party.. :( maaf banyak2..
~Khalid (a friend of mine) who was married on Saturday.. Pun x dapat hadir.. maaf sangat2..
Reason.. PSN was having a Family Day! (actually, since that PSN hanya ditutup pada Raya Puasa dan Sambutan Tahun Baru Cina, so that makes it hard for us to organize a Family Day.. Somebody has to work.. alhamdulillah, last saturday and sunday we had our julung-julung Family Day at Tiara Beach Resort, PD. we went there on Friday. I took the day off.
Alhamdulillah.. Atuk, Wan, Kek dan Danial were able to join us on Saturday! :)
The room was so spacious!
Yang ini time sukaneka.. haha.. Ibu Alia tak masuk apa-apa acara pun! kena jaga budak cute ni.. :)
And ada cabutan bertuah!! Alhamdulillah.. oleh kerana kami suami isteri bekerja di PSN, so kami dapat dua hadiah! :)
**i'm gonna need a kitchen cabinet to put all these..
Update on gigi Alia..
~gigi atas : ada 3 batang dah established.. satu baru nak tumbuh (belah kiri)
~gigi bawah : so far ada 3 batang dah established.. :)
Oh ya, semalam ibu Alia tengah masak2 di dapur.. si Alia pun sibuk di dapur.. 'menolong'..
Taada!
Nampak tak apa yg tak kena..? haha..
ok la.. got to go..
kalau saya tak reply comment, atau chat box.. maaf ya..
Doakan saya selamat pergi dan pulang.. Amiin.. :)
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)