Pages

Search This Blog

on I was fooled..!

Salam...

yup.. I was fooled.. sabar je lah..

Last weekend my family and I went to my parents' house.. (as always.. kira dah jadi satu kemestian.. weekend je, mesti pergi AU3.. hihi..)

My sisters were there. They are now having their semester break..

I saw this

on the coffee table.

I asked Ika : Ika, apa tu..?

Ika replied: oh, Ika dah tukar course. Ika sekarang ambil Optometri.

I was like : Iye ke..? boleh tukar ya? alhamdulillah..

And later on i figured out that she was just bluffing.. (the bag was actually my dad's.. he just bought a new sunglasses..)

:::::::::: on Rambutnya sudah pendek ::::::::::

Yup. sudah mencecah kening..
My mom kata, takut rambut masuk mata and..... takut dia jadi juling..

(aaa..? juling..? tak boleh jadi ni..)

so i asked mom to cut it for me..

So ini jadinya.. haha.. :)
Pandangan sisi.. (oh ya, sila abaikan Acu (a.k.a Ika) di background ya.. dia memang tengah kelaparan tu.. hihi..

6 comments:

ummi balqis said...

hihihi.. sabo sabo...

Intan mama ammar said...

Hi there! U are invited to Ammar's new blog at intanjameel.com. The old blog is still around, but inactive. Daaa

danial said...

acu... yesss!!!!!!!!!!!
keep up the good work ;D hahahahah

hihi kelakar sket rambut baru alia
tapi tak apa
walau apa pun , kau tetap menjadi pojaan hatiku :D

Zuhaini said...

ummi balqis
hehe.. tengah bersabar ni.. :)

intan
Amboi rajinnya beli domain.. hihi.. :)

danial
hii.. jahat nya ibu neil ni..

haha.. memang kelakar.. mcm abu bakar elah.. haha.. :)

Idayu said...

betul ke bleh jd juling??cian rambutnye..hehe.takpe2..tak jatuh saham alia..;)

azzamoro said...

wah so cute..

xsaba nak tunggu rambut anak sendiri panjang..huhu

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)