Pages

Search This Blog

on I'm Back! :)

Salam...

hehe.. I'm finally back! alhamdulillah... **my flight was at 1.45pm yesterday.. and now i'm back at the office! :)

Rasa SENGSARA duduk di negara orang.. especially part SUSAH MAKAN!

Yup.. Bagi saya susah makan la kat sana.. My dad SMSed me kata "KFC depa dengar kata tak halal.." oh ok.. so no KFC. How bout McD..? I went to a Mc D at Vivo City.. and searched for the Halal logo.. NOWHERE to be found! can u believe it! tapi i can see quite a number of muslims (they were wearing tudung..) eat at the Mc D.. so.. to be safe, i just ordered Fillet o Fish.. huhu.. da MUAK makan Fillet o Fish!!!

entry akan datang i will tell u the story of Singapore, ok..? :)

this entry saja nak tepek video Alia jalan.. :) oh well, semenjak 2 menjak ni.. itu je yang dibuat nya.. :)

6 comments:

~ziey~ said...

Comelnyer lil Alia jenjalan.....cepatt yer dia jalan....sweet sangat..

mc ta said...

lain kali, kalau nak gi s'pore lagih, ctc Maria Tunku Sabri.dia kan expert bab2 JJCM s'pore nih :)
Alia belum 1 tahun kan..cepat gak dia jln ek?

Jua Zulkef said...

mmg sengsara ler psl bab mkn kat singapore. i duk sana 1 month, dah tatau nak mkn apa...bebalik duk ulang banquet je. ada org melayu sana bgtau, tgk tanda halal baru mkn, kdg2 nampak je melayu punya restoran tp sumber daging tu tatau dr mana.

bila sampai waktu mkn, both hubs n me rasa nak blk malaysia. the critical part, when it was time to feed faris...susah betul nak cari bubur. dah le faris mmg tak suka mkn cereal nestle etc.

blk m'sia, semua ckp faris keding. huuu

aCu said...

hehe...
wa~ dah pandai jalan dak nih..

drNO said...

alia umur brp? comelnya...dh pandai jln....can't wait to read about spore...

mama-syira said...

cepat Alia dah jalan ye.comel je. syirah 1 year baru jalan. skrg pun cam Alia, 'busy' sgt nak jalan je. tengah excited. hehe

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)