Pages

Search This Blog

Guide to Things to bring for nursery / babysitter

Salam..

I know, the title sounds so weird.. actually this entry is specially made for Ammar's mommy who has to go to work next week after one-year leave (plus the 2 month confinement period). (punya la lama dia cuti... haha..)

Anyway, here's a simple guide to a first time parents who's sending his/her child to a nurseri / babysitter's house:

step 1 : Find a place! (either a nursery or a babysitter's house.. choose accordingly.) There are a few nursery who prepare the rice porridge for the babies, so, u'd have to inquire about it, and if they do, then, it's a BONUS! (you won't have to wake up early and prepare the porridge etc...) Also, check the location, is it easy for u to send and pick everyday etc.

step 2 : Find out the price! (some nursery varies, they have registration fee, annual fee and so on..)

step 3: Prepare the things needed!

These are the things to leave at the nursery / babysitters:

-baby bath (shower gel)
-baby shampoo
-baby lotion (i usually buy the 24 hour Johnson's lotion- smells great!)
-baby oil (as their minyak rambut)
-Telon Oil
-baby powder
-comb
-the baby feeding set (the mangkuk, spoon and cup)
-wet tissue
-baby blanket *
-tilam & bantal *
(* - we'd have to wash each weekends, so they'll return these on Friday)
-milk (susu tepung)
-baby cereal

That's all i can think of. usually if any of those mentioned above runs out, my babysitter will mention it and i'd have to buy new ones.

Here are the things that i put inside Alia's bag everyday:
-towel
-diapers (min 5, max 8 pieces)
-clothes (4 set)
-bottle n pacifier (bottle ni mmg saya request untuk bawa hari-hari...)
-plastic bags (to enable the babysitter to put the used towel and used clothes)

Yeah.. i think that's all.

oh ya, last but not least, prepare mentally, physically, and emotionally! :)

Mama Ammar, good luck ya! All the best!

7 comments:

mayra_solace said...

good one! I pun ley take note utk prepare myself utk tggl aulia kt nursery nanti..tq..

Intan mama ammar said...

OMG, thanx for making this special entry for US! Sgt appreciatenya entry ini, I nak letak kat Ammar's blog boleh ya. Biar org lain pun boleh rujuk2 sama.

Again, thanx so much! xoxo!

Zuhaini said...

mayra_solace
hehe.. alhamdulillah, glad to help! :)

intan
hehe.. itu je yang termampu.. :)
silakan.. :)

iena hamdi said...

hahah akak pun macma dah kena jugak hantar mia g nursery la zu.. macam mana ni zu.. help...... takutnyer

ma2mutuk said...

tahniah da berpindah ke dotcom..kita ni bila lagi la nak pindah??

sery said...

wah baiknya wat tuk ur fwen..diapers tu klu umah bby stter tgal je 1 pek pn ok..tp tgok bby stter la cmne..klu xmo semak umah diorg tu xleh le..

jua said...

thanks zu..i kena bookmark dis entry.

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)