Pages

Search This Blog

on Alia ..

Salam...

Mukadimah...

1) oh.. saya baru perasan. my blog SHOULD AUTOMATICALLY open the .com page, even if we type the blogspot address (like kak reenaonline.com).. but the admin said i have to wait 3 days for it.. ok. so waiting....

2) I'd like to congratulate mami Hafiy for bringing Hafiy's premature brother, Fahry into the world.. Although ada complication sikit.. apa band tah.. i really hope mami Hafiy and family tabah mengharungi dugaan ini.. kesian sangat.. nak tolong, jauh la pulak.. kami sekeluarga doa dari KL ya.. semoga Fahry cepat sembuh.. amiin..

Alia's mischief...

3) Alia dah pandai bukak kabinet dapur (the one di bahagian bawah) dan dah pandai ambil cawan.. dan dah pandai campak ke lantai.. (semalam ibu dia x sempat nak catch.. so, tamat lah riwayat sebiji cawan kaca yang malang itu..)

4) Alia dah pandai mengada-ngada.. bila sampai ke rumah (after ambil dia dari rumah babysitter, dia nak berdukung je.. kita letak dia di atas lantai, meraung bagai nak rak! macam kena dera!) aduhai...

7 comments:

Intan mama ammar said...

ibu alia, u tau tak i punya takut Ammar main gelas/kaca.. masa dia lelahir dulu, kami (abah dia yg lebih hehe) post semua pinggan mangkuk kaca balik kg dan some sedekah kat adik beradik. Freaks. Yg tinggal cuma mangkuk2 vision dgn corning + queen anne je tu pon sorok jauh belakang kabinet.

sekarang kami pakai pinggan melamine je. :(

Intan mama ammar said...

oh, saya tg awak lagi... klik my ling

reena said...

memang kena tggu 3 hari yang... akak buat pon arituh time hari sabtu so monday is officially changed to dotcom...jgn risau k....

jua said...

alia dan peel barunya ek zu. kita yg risau takut luka ke apa, tp dorang lg suka nak main.

Nina said...

damiea also da pandai wat perangai comel ( always gune bahase yang positif) kalo tak layan die menangis mcm kene dera la....letih makcik

iena hamdi said...

hahhaha mia aleeya ni pun sama... letih gak bila dia wat hal asik nak dokong ajer kan.. heheh nak wat mcm mana... layanzzzzzz

sery said...

sm lah ngn my baby..suka munggah..hbis brg2 dipunggahnya..dh mcm tgkang pecah dlm lemari yg rendah2 tu..xlrat nk nyimpan..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)