Pages

Search This Blog

on The One With a lot of Topics...

Salam...

Oh.. So many topics! (and stories!..)

Erm... well, let's see....

Alhamdulillah, ALia has recover from her previous fever.. alhamdulillah...

Erm.. ceritanya gini.. Last friday morning, we sent her to makcik babysitter... and we both went to work..

I was attending the workshop.. when i got a call, from makcik. She told me that Alia was quite hot.. and she gave her the medicine already.. and she wasn't eating at all...

So, without any delay, we rushed to Saujana Utama.. picked Alia.. and went to Putra MEdical Centre. It was the one and only private hospital in our area (that i know of.. haha) **Actually tujuan pergi ke hospital was that i had a hunch that Alia might be warded..

We were greeted by a funny looking man. (turned out he was the "Professor" from Pepaya TV series.. and they were actually was filming it.. haha)

Ok, back to Alia.. so the Dr said that Alia was having an Acute Tonsilitis ... (tonsil pun ada acute eh..?) erm. so that's why she refused to eat / drink, and this resulted her sudden fever.

"Boleh baik ke ni, Dr..?" We asked

Dr said that after given antibiotics for 2 or 3 days, she should be ok.. :) Alhamdulillah..

(tak mahal pun.. antibiotics, plus the fever medicine.. altogether, RM50)

So, after that, PATUTNYA I went home and take care of my lil baby, rite..?

turned out.. Mr Hubby accidentally left our house key at the office.. hehe.. (and i don't have a spare key! hehe)

So.... we went to PSN... Dah alang2 di PSN.. so, i joined the workshop back..

That nite, Alia had a temperature again..! Adui.. dah bagi ubat demam (liquid) ikut time.. tapi, tiba2 panas pula.. so, after 4 hrs, we gave her the ubat demam (the one yang cucuk ikut bont0t tu..).. Actually Dr mmg dah ramal, akan jadi suhu fluctuate gini.. tu yg dia bekalkan.. hehe..

So, initial plan was, the day after that (Saturday) we were supposed to go to Bruas.. erm.. beraya di sana.. tp i was worried with Alia's condition.. but Mr Hubby bertegas nak balik kampung dia juga.. haha..

Alhamdulillah, Saturday morning Alia pun dah x demam dah.. and we went to Bruas happily! :)

Oh ya, Opah Alia dan Wan Bruas masak lemang, dengan rendang ayam dan rendang daging.. Since that ibu Alia mmg x berapa favour of lemang.. so ibu ALia makan lauknya saja.. haha..

On Monday.. noon.. we headed to KL! Sampai je di rumah Atuk dan Wan KL, Ibu Alia melantak lontong, nasi impit, masak lodeh, kuah kacang, sambal udang.. rendang pun ada.. wah.. baanyaaak sangat makanan! :)

Tuesday (that's today..) Ibu Alia and Ayah Alia plus Alia.. went home.. oh ya, before that, early in the morning we (the 3 of us) and Ely + Ika went to Jaya Jusco AU2.. wee...! seronok! oh well, x la seronok mana, biasa je.. but seronok pasal JJ ni baru open last friday.. so kami ni kira orang yang terawal la melawat JJ ni.. haha..

The best part was... i bought THIS!

heheh.. due to my recently finished perfume.. (Ibu Alia is a fan of Givenchy.. :)

Oh ya, insya Allah, on Thursday, we'll be going here! :)
Sarawak! Dunno apa ada kat sana.. but mom and dad dah pernah sampai.. so they'll be our tour guides.. hehe.. So, ni kira cuti-cuti malaysia la.. hehe.. Insya allah Ely, Ika, MAk, Bapak, Ibu ALia, AYah Alia dan ALia akan ke sana.. (Naik Air Asia je.. itu yg murah! hihi..)
**ibu alia tgh pikir.. mcm mana nak bawak susu tin alia.. dengan termos la.. dengan cereal dia.. hehe.. agak2 boleh bawak sebagai hand luggage tak ye..? :)
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)