Pages

Search This Blog

Alia di NICU

video

Ni alia time kat NICU long long time ago.. notice betapa tembamnya dia dulu...

PSN visit (again..!)

Assalamualaikum semua...
Mak saya kena keje la arini..(sigh) (Ahad, 30 Mac 08)..
So saya kena la datang ke PSN ni, kalau x, sapa nak jaga saya... tul tak? hehehe..
5Cak!!
Kat atas tu gambar saya ngan mak di galeri pameran. penat main kat bawah, kami ke opis lak..
Oh ya, untuk pengetahuan semua, saya da bole meniarap! cuma kadang2 tu tangan tersepit kat bawah badan.. hehehhe.. so somebody kena betulkan la.. :)
5 Bestnye meniarap atas meja mak saya..
Lepas ni nak pakai keyboard kat depan ni plak..!

Ayah Alia..

5 Napa nampak sedih jer ni?.....

Assalamualaikum semua...
Memandangkan terdapat permintaan yg tinggi untuk melihat gambo ayah Alia, (sebenarnya permintaan Danial seorang je.. heheheh) so kali ni punya posting semuanya berkisar ayah Alia, ya!

5Tido la sayang......
Ini ayah Alia, En. Zulkefli Bin Lebai Puteh.. Gambar atas ni x cantek sgt pasal time ni kami kat NICU Hospital Ampang. Just few days lepas Alia lahir. Time ni Alia kena fototerapi due to jaundice.. tu yg kaler gmbo ni ada biru2 sket..
5Tengok apa tu...?
Ni la dia Danial..! dia dengan Pak Ngah and Tuk Wan dia..
5 Ayah.. Bawak saya gi jejalan...

Ini adalah pose kegemaran Alia..

The Natpro 08

Hi to all...
Ni ada nak iklan sikit.. kebetulan my work ada kena mengena dengan herbs and all, so just nak share info ni..
NATPRO 08
NATPRO yang saya tahu adalah yearly event. Just gi website ini ya! 8www.natpro.com.my
The Sausage (Alarming!!!!!)
Berikut adalah isi email yang saya terima :
Kajian yang dibuat oleh Persatuan Pelajar Pelajar Islam Se Malaysia mendapati kebanyakan sosej yang diimport adalah tidak halal begitu juga yang diedarkan oleh syarikat tempatan sekiranya mereka mendapat bekalan dari luar Negara. Sila baca dari mana atau syarikat mana ianya dibeli.Sila rujuk kepada senarai dibawah ini agar kita tidak tersasar.Wasalam
8Jenama Sosej Yg Tidak Boleh Dimakan
(brand sosej yg tidak halal kerana dicampur usus babi) :
@ Gourmessa
@ Muller's Haus
@ Dew Fresh
@ Puteri
@ Miami Butcher House
@ Maspac
8Pengilang yang mengeluarkan produk sosej yang menggunakan usus babi dan memasarkan di pasaran tempatan adalah;
@ Deluxe Food Services Sdn Bhd di Shah Alam (Gourmessa)
@ German Delicatessen - Subang (Muller's Haus dan Dew Fresh)
@ Puteri Pan Pacific (Puteri)
@ MiamiButcher House - Batu Feringgi ( Miami Butcher House)
@ Omcorp Sdn Bhd - Bukit Angkat Kajang (Dew Fresh)
@ Pacific Refgerating Sdn Bhd (Maspac)
Projek Koordinator PPIM, Noor Nirwandy Mat Noordin berkata, di antara hotel dan restoran yang disyaki menyajikan dan menjual sosej menggunakan usus babi adalah
@ Palace of Golden Horses
@ Coffee Bean Tea Leaf
@ Hotel Equatorial
@ Ikea Cafe
@ Muller Sausage
Saya salah seorang peminat sosej.. Walaupun kita tak sure betul ke tak, tapi saya rasa elok kita elak dari makan benda2 yang kita was-was. Betul, tak..? :)

The Playgym..


Salam semua...
Minta mahap sangat, mak Alia ni agak bz sket dua tiga menjak nih..
Da start banyak booking (tempahan dari sekolah yang datang ke PSN), so keje pun da bertambah la.. Nasib baik arini x da booking.. heheheh

So, Alia dua tiga menjak ni ok.. sehat, alhamdulillah. Tapi masih batuk2.. X tau la bila nak sembuh.. :(

5Tengok...! Saya dah boleh meniarap..!

Hehe.. tu tipu jer.. Kita kena tiarapkan dia, baru bole.

5Ermm.. This is my new gym..

Play gym ini kami (Alia, mak n ayah alia, serta mak uda) beli di BabyJaya di Damansara Uptown. Harganya boleh tahan la, Fisher Price Miracle and Milestone 3 in 1 Gym. Aritu kami da try pada Alia, nampaknya dia x reti sangat nak main2 dgn toys yang digantung2 pada gym tu. dia buat dono je. Mungkin kena tunggu dia besar sket kot..

5Saya dan mak, time kami baru balik dari nursery JKR..

5Happynyer...!

The Pics..

Ni gambo dia tengah kemam.. apo la dia duk pikir tu... hehehhe


Hari sabtu lepas (8 Mac 08) Mak Alia kena keje. So, dia bawak la Alia sekali, pasal nursery tutup and mak Uda, Mak Long sekeluarga, Atuk serta Wan semua kena g ngundi..
Mak Alia g ngundi, tapi tengah hari. After that, mak Alia mintak Mak Uda dan Mak Long jaga Alia pasal mak Alia nak kena keje balik...!

Yah..Yah... Alia tengah belajo nak meniarap...

Alia demam.... sian dia. Sekarang ni dia on-off demam la. Tapi antibiotik duk amek, kena abihkan, HKL bg sampai 2 botol!

Kemam jari pulak.. heheh.. Mak Uda carik glamer di belakang tabir... :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)