Pages

Search This Blog

Budak Bijak

Salam..

Budak kecik sorang ni sangat la bijak.. (oh well, semua baby / toddler bijak, kan..?) mereka ni belajar dengan sendirinya! (x payah ibu dia susah2 ajar. hahahha)

perkara bijak No 1.

Kalau ALia ni b*rak, bila kita dukung dia, dia macam x selesa, and dia akan minta kita turunkan dia.. hahah..

perkara bijak No 2.

Bila kita buka seluar dia (nak basuh b*rak dia).. dia jalan straight ke tandas! dia macam dah tau nak cebuk b*rak dia di situ.. oh ya, tandas yang di dapur tu..

perkara bijak No 3.

Bila kita buka pampers dia, terus dia peluk kaki kita, b*nt*t menghala ke arah baldi yang ada air tu.. hihi.. so teramat la senang nak cebuk b*rak dia.. :)

erm.. so far tu je la kot.. (uiks.. semua perkara bijak dia mengenai b*rak ya..? sorry if they disgust u...)

I did mine! kalau bole nak tau juga perkara bijak anak-anak anda! :) heheh...

Wassalam..
Like my post...? Come, join us! click "Follow this blog"

7 comments:

Nina said...

bijak, bijak..bijakla alia..damiea payah tol nak basuh bontot die..nak main air ajer kijer die..heheh

Diyanazman said...

hehhehe.. so cute siap tonggekkan montot ke air...

my son kalau poopoo, dia jerik Bak!Bak! Bak! (Berak!Berak!Berak!) sambil pegang pampers dia.. suruh basuh la tu... hehe

ummi balqis said...

hehe... balqis pulak kan, die kalo berak kan.. die diam je. siap tdo ngn brak lak tu.. adu... cane ek.

mamamia said...

hahahahha sama la.. budak budak sekarang kan... heheheh lagi satu pantang nampak kit apakai tudung or pegang kunci kereta.. menonong dia kuar umah dulu.. hehehehe

Nurhayati said...

owhh bijaknye Alia.. esok2 Zara pun sebijak kak Alia ni..

Zara skang bijak mengamok.. huhuhu

Zuhaini said...

~nina~
hehehe.. lama-lama pandai la tu!

~diyanazman~
hehe.. pandai dia bagitau!

~ummi balqis~
hehe.. balqis kecik lagi! mana dia tau bagitau…

~mamamia~
hehe.. betul!

~nurhayati~
hihi.. sabar ya.. sementara nak membesar tu..

Idayu said...

hehe..pandai tul dia.

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)