Pages

Search This Blog

Dr Sukida versus Dr Jabbar

Salam...

~this post telah di remove sebagai menghormati entiti kedua-dua syarikat penapis air~

sekian, tq.

8 comments:

yus said...

HI...

hehehe..im the one who design the logo of Dr Jabbar..1stly..Dr Jabbar have its own different. From PH of the output water, and also it is a bumiputera product..if we not support our local product, then who else...? i made dr jabbar logo from 2003 and..as i know, dr sukida still not in the market that year..

Zuhaini said...

Salam.. :) alhamdulillah! at last! saya mmg ada intention nak habaq this matter to Dr Jabbar, but tak ada kesempatan and got cought up with too many things right now.

ok, about the logo,
1. it's just what i think it is
2. in this case, siapalah saya nak judge siapa yg tiru siapa, kan?

but

from my point of view,

some part of me 'feels' that dr sukida has been in the market so long (and we did purchased it about a year ago) and, we only heard about dr jabbar recently. and to make matters worst, the logo is quite similar.

so, i think u can understand how i feel.

anyway, thank you so much for noticing my blog! :)

really appreciated it.

Anonymous said...

both of you got it wrong. Dr Sukida, Dr Jabbar, Diamond, Bio Aura whatever name u have it now.. They are all bought from oversea. But i dont really like Jabbar since he was using religion issue as 'air zam zam' to flood his market. Water is not specialized by doctor, it belongs to engineer cause a Dr. can't design product.

Zuhaini said...

anonymous:
erm.. ye ke..? i never knew! (never bother, to be exact!) thanks for clarifying it! :) appreciate it..

Anonymous said...

saya sekarang ni tengah mencari penapis air Dr Sukida, saya nak beli secara tunai RM 1,350 siap pasang ada tak sesiapa yang nak jual ….kalau ada boleh hubungi saya sekarang 019-3712306 or email Zakiyah@jkr.gov.my

Zuhaini said...

salam, anon.

kalau hendak beli penapis dr sukia, silalah hubungi dealer yang sah, di website Dr Sukida. (ada senarai dealer mengikut lokasi).

tapi last time saya beli dekat RM1980 gitu.. dekat 2 k. x pernah pula dengar harganya kurang kepada RM1,300.

just beware, takut ditipu je..

tq. :)

Anonymous said...

Salam semua...
Ape pon semua produk ada kebaikan masing2...
tp yg pastinya, hnya dr sukida shj yg ada vending machine...
maknanya...dr sukida sgt serius n komited utk memasarkan produknya kepada org awam di Malaysia...
yg x mampu pon mampu membeli air ni tanpa membeli produk dr sukida...
aku slh sorg ejen dr sukida...
harga utk mesin di rumah ialah RM1980 manakala harga utk vending machine ialah RM11,880...
sesiapa yg berminat melabur utk vending machine sila hubungi:
Norazli Nordin (019-7280747)

Anonymous said...

Salam, setiap penapis air ada keistimewaan masing2. Sama spt handphone, ada yg mahal dan murah. Tetap boleh buat kol juga tapi pastinya yg mahal itu ada kelebihan lain. Beyond water mempunyai kaedah magnet di mana air yng telah diaktifkan dan dimagnetkan amat baik untuk merencat kanser, membuang toksin dsb. Dgn 10,000 gous magnet yg ada, air ini cukup hebat. Yg penting ianya HALAL. Halal bermakna bahan2 yang digunakan spt seramik dan paip penyalur adalah halal. Hanya kerangka luar yang diimport dari German, selebihnya adalah dari Malaysia. Semoga anda bijak membeli dan alah membeli menang memakai. Timba ilmu dahulu sebelum membeli sesuatu produk. Hubungi saya sekiranya berminat. norshimasham@utm.my

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)