Pages

Search This Blog

Let's drink!

Salam...

Since that the nurse at Klinik Tanglin told me Alia was a bit skinny (i'll tell u the whole story soon, ya!), so we had to take a drastic action!

Feed her.. and even introduce chocolate drinks to her! (well, at first, she drank a few rows, but after a while, the milk was finished by her mom, as always! haha)

7 comments:

MommyDania said...

nape alia? xlalu mkn ek. nt mkn byk tau biar montok!

Nurhayati said...

Alia makan banyak2 jadi cam adik Zara yang debam ni..

comel la Alia ikat tocang 2 tu.. bila la nak wat kat anak sendiri.. rambut ciput huhuhu

Mommy Lily said...

alia tk selera makan ke? boleh juga bagi dia minum susu lebih sikit atau ganti dgn air coklat atau milo kalau tk mahu susu.

precious innocent said...

eee.. comel la alia.. mcm gegirl dlm monster inc tu.. alamak.. ape tah nama gegirl tu.. lupa la pulak..

-mama emma-

Siti Fatimah said...

pandai nyer alia minum sus tuhhh... kalau my doter tak mau pon hehehe.... rambut alia dah panjang kan comei nyer...

Zuhaini said...

mommyDania
ntah la aunty.. makan ok, tp nyusu kurang kot.. tu yg berat tak naik tu!

Nurhayati
tu la, geram tgk adik Zara.. :)
sabo la aunty.. tak lama lagi, panjang la rambut nya.. :)

mommy Lily
makan ok, kurang nyusu..
oh gitu ya! ok, nanti saya try. tq! :)

mama emma
hehe.. nama dia erm... Boo! kot.. :)

siti fatimah
hehe.. belum lagi tiba masanya kot.. lama-lama nanti nak la tu! :)

aCu said...

alolololo~ cumil nye..haha

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)