Pages

Search This Blog

Too high to achieve..?

Salam...

Last week we took ALia for her 1 year and 3 month old's check up.

Well, it wasn't really a ‘frightening’ one, coz it is not going to be ‘an injection visit’ (that’s what I call if Alia were to get a jab).

It was supposed just a visit to check her height and weight and make sure she’s in the right position of the graph and she can do / achieve a few things, according to her age.

So, as you can see, her weight is declining.. just compare with her newborn age, which was 3.57 gram. She was so unfortunate to be admitted several times, and this has made her weight slowly decreasing.. :( so now I am trying to put her weight as much as possible! Haha.. :)

Another thing, do u notice that their scale is somewhat too high to achieve..? Our recent visit, the nurse asked us whether Alia can… :

-say 2 words like “nak makan”, “nak susu” and such
zu says: Errr.. two words..? one word pun susah nak cakap.. how can it be 2 words!! :)

-draw circles
zu says: Err… circles..? straight lines bole la.. :)

-kick a ball
zu says: This one Alia can do! :)

-Wave goodbye
etc ..

So, i just would like to ask you, don't you feel that their scale is too hard to achieve..? :)

5 comments:

suealeen said...

don't be afraid, she'll catch up soon. bebudak ni resminya 'growing'. tapi yang nyata progress tetap tak sama. kalo tidak, anak masing² tak uniklah.

anyway, sori tak contact ritu. ada hal dengan line tm + tepon. la ni baru bleh on balik. SU pun dah lama tak join, br join balik. muchas gracias for the bag. very convenient!

Zuhaini said...

suealeen
erm.. gitu ya.. tp kadang2 skala depa tetapkan tu mcm x munasabah pun ada..

ah, tak pe, saya baca di entry suealeen, ada cerita beg da sampai, so x pa la, lgpun saya chek pos malaysia online, dia kata da sampai.. :) enjoy!

iena hamdi said...

alah lebih kurang je alia ngan aleeya... hehehhe janji depa aktif dan sihat tak per la zu.,...

precious innocent said...

kite pun x tulih lg pasal our visit tu kk last mth... ttiba byk keje la pulak.. mencik..

dah la berat badan ryan makin decressing... tensi!!!

-mama emma-

Zuhaini said...

iena hamdi:
hm... gitu la nampaknya. tp kadang2 geram gak kena marah ngan misi.. :(

mama emma:
siannya.. oh ryan pun makin kurus..? kesian kan kat budak2 ni.. :(

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)