Pages

Search This Blog

on Cereal..

Salam....

Well... in order to make ALia bertambah gemuk.. semua food yg kami rasa nutritious, dan ada quantity fat sikit, so kami bagi je Alia makan! :)

that includes Calci Yum, and.... cereal!

we bought the small boxes one (a pack of 6).. and each day, i'll put one inside her bag (to the babysitter's)..

and sometimes, if she finds it, she'd want to eat it!

so, mari makan! :)

Just a little reminder,

today is the last day of:

My-Alia Giveaway #1,
and
My-ALia Giveaway #2



If u'r my clique,
Please give THIS a CLICK!!!!
(please click at the button! tq..)

8 comments:

iena hamdi said...

bestnyer alia nak makan.. mia susah nak makan... kalau makan pun utk sesuap dua ajer... lagi la calcium kak iena beli utk dia last2 abg dia habiskan.. huhuhuh

Zuhaini said...

oh.. ye ke..? alia so far makan je apa yg kita bagi.. :)

erm.. mungkin ada yg dia suka, tp kita je yg tak tau kot...

intan mama ammar said...

i beli jugak cereal tu. tapi i suapkan bersama2 Milk.
camna u ajar dia makan sendiri gitu? wafiy dia pegang dan kirai2 cereal tu. habis satu rumah terabur

Zuhaini said...

intan:
oh.. makan dgn milk! lagi bagus, kan..? alia tak leh makan dengan susu.. karang habis tumpah / berkecah! :)

erm.. alia biasanya dia kalau time lapar, dia pegang satu bungkus tu, dia makan la sorang! sambil jalan2 keliling rumah.. tapi, kalau dia dah kenyang, mmg akan dia buat mcm ammar tu.. dia teraburkan cereal kat satu rumah nanti! :) hehe.. last2 ibu dia yg makan! :)

ZuH@iLieY said...

heheheh....
ni apa la ibu..
jgn kasi alia mamam kokocrunch malam2..
nanti dia active
xnak tido

ZuH@iLieY said...

alia..
mamam elok2...
jgn kecahkan makanan tuh
huhuh
semut kang
(ni nasihat untuk ibu alia sampaikan kat alia)
nak bykkan komen je...

ZuH@iLieY said...

ngeh ngeh..
alia kene makan ni..
kalau x dia suke jerit..
haduiiii
pekak telinga dgr dia jerit

ZuH@iLieY said...

dah bape comment sy nih??
huhuhuhu/....

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)