Pages

Search This Blog

on Contact Lense, Anyone...?


Salam...

Well, i changed a little, tiny, tiny thing on my blog. (if u noticed, there's only one sidebar now..) :)

I don't know why, i just couldn't and wouldn't be satisfied with my blog template / layout. That's why when i have new ideas, i keep changing it.. haha..

Contact Lense...? oh well, actually as you know, i am a spectacle person. everywhere i go, i wear spec. except when i'm sleeping, of course! So kesimpulannya, spek ku, nyawaku! haha..

But recently, since that ALia is growing bigger and wiser, she learns to 'play' around and toying things around me (and other people too!). So, one of the things that she thinks is a play thing ~ none other than... Snatching my spec!

aiyo.. when she does, i will have to quickly hide the spec safely. Last time, i tried to hide it, but she managed to get it back, and ... zassss.... dia sudah seret the spec on the floor! :( and later on i had to change the lense of the spec..
So now i have the idea of wearing contact lense... haha.. :) (ini, acu mesti jeles nih!)
but contact lense for me, is a bit leceh la.. kena cabut time nak tidur dll.. i takut terlupa je! and the next thing u know, the contact lense is AT THE BACK of your eyes! uih... takutnya!!!!!
Don't u think so too...?



If u'r my clique,
Please give THIS a CLICK!!!!
(please click at the button! tq..)

15 comments:

Mommy Lyna said...

i used to wear contact lense, tapi sekarang lebih selesa dgn glasses je. lagi tak tahan kalo tertido dgn lenses oh.. (nampak sgt kerja hari2 ku adalah tido..).

adakah saya malas? ye kot :P

but i prefer glasses la. many of my fren pakai lenses bila bersama anak. senang derang xde benda nak ditarik.

Hafiy dulu tari2k jugak tapi setelah diwarning berkali2 sekarang dah tak dah.

Mummy Dasy said...

betul...me ada gak terfikir nak pkai contact lense tp memikirkan lg leceh so just go on with spec...mule2 mmg daneen cam jakun tp lama2 dah x coz she got her own spec..

intan mama ammar said...

I pakai CL masa kerja saja sebab spek I adalah jenis PLASTIK yang besar bingkainya (purposely beli yg tu sebab nak kasik selamat bila kena ambil oleh WAFIy satu lagi sebab I memang tak pandai jaga spek, byk kali terpijak la) ala-ala 70s' geek gitu.

Sekarang spek tu dah selamat patah tak bertukar2.

Tapi CL mmg tak selesa la zu. tapi i dah pakai CL 10 tahun dah, tak pernah lagi CL duduk belakang mata, hehe (unless u asik tidur dgn CL je)

mama | sarah | syimir said...

ooo...satu frameless spec saya telah menjadi arwah akibat di tarik oleh sarah dulu...aduyaiii...
saya penah try nak pakai contact lense tepi blom berjaya lagi (belum selesa), kawan2 yg biasa lama pakai kata senang jer tapi saya rasa cam susah bebenonya nak masuk dlm mata tuh...

Umi Nawfal said...

actually if u could find the correct lens for ur eyes, it wouldn't be hard at all.. kalau u ala2 pelupa just like me, guna yg extended wear.. it won't hurt ur eyes..

aCu said...

haha..
x de maknenye nak jeles

precious innocent said...

i pakai CL dah lebih 10thn... i lak lg prefer pakai CL sbb mata i nie mcm x balance dgn acuan muka i yg lain.. haha...

ikut jugak CL nie, bukan semua sesuai dgn mata kita.. mcm emma, mmg dah selesa dgn bausch and loom..

tp mmg anak2 kecik nie suka benda kat muka kita.. cermin spek frameless emma dah selamat patah kat ujung, tp still leh pakai...

bila cite kat mak, dia kata,'sapa suruh buat frameless?'.. deng!!!

-mama emma-

Zuhaini said...

mommy lyna:
hehe, ala.. tgh bercuti, kan..? tido je lah! :)
hmm.. saya pun rasa pakai spek lagi senang! :) oh, kena bagi warning ya...? kdg2 bila bagi alia warning, dia gelak2.. tu yg buat kita gelak sama.. haha..

mummy dasy:
hehe.. daneen ada spek sendiri...? wah.. hebat.. :) mesti cute!

intan:
oh gitu... a ah la, saya pun agak-agak mcm x selesa je.. tp ada sesetengah org yg dah serasi, dia lagi suka CL.. kan..? :) hmm..

mama sarah /syimir:
hehe.. sian spek tu, dah jadi arwah.. hihi :) erm.. saya pun sebenarnya pernah try beli & pakai Cl before this, tapi bertahan 1 hari je.. x selesa. lg satu kalau kat tempat aircond, macam kering je mata kita rasa.. :(

umi nawfal:
oh.. ada yg extended wear ya..? haha.. tak tau pun. tp saya rasa saya x reti pakai CL, tu yg end up x selesa.. :)

aCu:
hehe.. ye ke x jeles...? :)

mama emma:
haha.. mmg! saya pun pernah ada frameless! mmg x tahan..
oh, lama dah mama emma pakai ya.
hehe.. kalau pakai spek, x balance ya..? mcm mana la agaknya ya..? haha.. :)
tq for sharing.. :)

ZuH@iLieY said...

hahhahah
acu tu pretend je xjeles..

ZuH@iLieY said...

weh....
nak lawan de nampaknya...
hahhahha

ZuH@iLieY said...

tapikan...
trust me..
kakni akan takut punya bila nak masukkn lenses tu..
sbb pakai eye mo pun kakni macam terkelip2..
hahahhah

ZuH@iLieY said...

uish...kejam la pulak rasa...
hahahha
sory la kak..

ZuH@iLieY said...

alia!!!!!!!!!!!1111

danial said...

CL takkan pegi belakang mata
but have to understand the risk of corneal ulcer
boleh blind tau kalau dapat sakit ni
cuba google untuk more info

anyway, sokong ely
boleh ke nak masukkan dalam mata tu? hahahahah

kekna mula mula dulu pinjam anaesthetic eyedrop nak masukkan
kah kah kah
orang buat operate cataract ubat tu
kekna buat masukkan lens
anyway, tak suka contact lens
dah lama stop
hahaha

Zuhaini said...

zuh@iliey:
hish.. budak ni... :)

danial:
uih.. takotnya dengar!!! oh tak selesa ya..? hmm...

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)