Pages

Search This Blog

on It's Getting Hot in Here..

Salam....


*just ignore the title ya! (i liked that song a long long time ago...)

Wah.. last 2 days were so hot, rite...?

I was at home, just wearing a t-shirt and a 3/4 pants, but still sweatin' all over!

And i took 3 bathes yesterday! (what a record!)

Mak, cepat lah pasang air cond! :)


Pic: by Google




If u'r my clique,
Please give THIS a CLICK!!!!
(please click at the button! tq..)

17 comments:

DYLA said...

btul 2-3 hari ni cuaca panas.... (mujur dah pasang econ =) )

Mommy Lyna said...

kat sini mmg hari2 panas. lepas mandi, siap pakai baju je dah peluh2 dah.

Zuhaini said...

DYLA:
hmm.. panas,kan..? hehe.. jelesnya.... :)

Mommy Lyna:
erm.. panas juga ya..? hehe.. sama la kita di KL ni pun! :(

Mummy of Dani said...

hi there. ive read ur comment in blog superkid. hmmm.. betulke emolet *sorry kalau salah eja. hehe* tu ade steroid? not good for baby ea? sbb my son has developed rashes byk gile dkt muke dia sbb panas sgt. so am worried. taktau nak letak ape.. tadi ingat nak letak that cream emolet tu la. but after reading ur comment, terus tak berani. ade any suggestion tak? thanks a lot!

Mommy Lyna said...

Zu,

join je contest design2 tu. hadiah dia takde kaitan dgn BF pun. hehe. semua ibu boleh. bukan ibu pun bole ;)

Zuhaini said...

Mummy Dani:
oh, namanya Elomet. mmg ada content steroid dan Dr biasanya suruh pakai sekali sahaja dalam sehari (itupun time malam je).
erm.. kalau saya kan, saya suka advice mummy dani gi jumpa Dr atau Pharmacist sendiri,bole..? bawa la baby sekali..

**macam last time, alia ada gatal2 sikit, kami gi farmasi, Pharmacist rekomen ada satu cream namanya Foban (dia ni x bahaya sangat) and mmg boleh diletak di muka.
lagi satu, yg sabun oilatum pun boleh try, sapu time mandi.. oilatum tu x mahal.. :)

mummy lyna:
oh, boleh ya..? :) hehe.. ok nanti saya join! :)

Nurhayati said...

mmg panas pun.. kat umah pasang aircond 24jam.. huhuhu

Zuhaini said...

erm.. panas, kan! hehe.. wah.. 24 jam tu! :)

ZuH@iLieY said...

yeah..
especially shah alam..

ZuH@iLieY said...

rasanya kan..
sbb kat sini byk maksiat kot
muahahhaha

ZuH@iLieY said...

hehhe..
tapi pagi ni sejukkkkk sgt
haha
siap ujan lagi

ZuH@iLieY said...

kl ujan x????

aCu said...

amboi!
banyak cantek?
suro mak cepat2 psg aircon
kasik ar duet..
byk plak bunyik!

Zuhaini said...

zuh@iliey:
hehe.. sana mmg banyak maksiat!! nasib baik la ely dah nak habih.. :)

acu:
heleh, nanti kalau da pasang aircond, dia lah jugak yg nak tidur di ruang tamu nanti! hihi :)

ZuH@iLieY said...

haha..
jom mandi banyak kali beramai2..

ZuH@iLieY said...

eh...'beramai2' tu bukan jemaah eh
asing2 la...
hahha...
kang kene gam pulak ely nih...

ZuH@iLieY said...

laa....
jauh ketinggalan lagi de ni...
nak jd top commentors
huuuuuuu
susah gak

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)