Pages

Search This Blog

on Memberontak!!!

Salam....

~on Minum:

Erm.. Alia now sudah pandai minum pakai cawan / gelas. like last time, when she was thirsty, and we'll hold the glass/ cup for her.

But now, dia lagi suka kalau dia yang pegang! And alhamdulillah, dah x tumpah! dia dah pandai bajet!

~on Memberontak:

Aduhai... budak cute ini sudah pandai nak memberontak.. (so far di pasar raya belum pernah terjadi lagi.. alhamdulillah!) tapi kalau di rumah.. mak ai.. sabar je lah!

Like last night, she took a jar from the kitchen and brought it to me and hoping that i'll open it for her.. guess what..? it was a jar filled of dried chillis! so, kita pun x buka la bekas tu.

And alia pun memberontak...

-1st step - dia akan jerit-jerit (for attention kot) and kadang-kadang dia ingat kita x dengar.. that's why dia panggil berulang kali..

-2nd step - kalau dia sedang menghisap puting, dia akan cabut dan baling puting tu! (hehe.. ibu dia mangsa yg kena kutip putingnya after that)

-3rd step - kalau dia geram, dia pergi ke living room, baring, sambil hentak kaki! (ini last atempt la)

kalau kita buat x layan, sooner or later, she'll stop. haha.. tu yg kelakar tu! :)

:) kids!

**have you joined our My-ALia Giveaway #2 ? :)



If u'r my clique,
Please give THIS a CLICK!!!!
(please click at the button! tq..)

16 comments:

mayra_solace said...

huhuhu..welcome to tantrum toddler moment!!sama2 la kita bawak2 bersabar ek..

Zuhaini said...

hehe.. thank you! uih. mmg menguji kesabaran! :)

Mama Mya said...

Sama jugak lah ngan Mya... siap guling2 tue...
hadoii...mmg kena byk2 bersabar...

Nurhayati said...

wah pandai dah minum sendiri yer..
pandai jua memberontak.. manja kan.. mmg kena sabar byk layan karenah dorang ;)

Nina said...

Damiea pon macam alia da pandai menbrontak. sabar ajerla..tak layan makin kuat die jerit..

Zuhaini said...

mama mya:
oh.. alahai, mya pun guling2 ke..? haha.. boleh geng dengan alia nih! :)

nurhayati:
hehe.. dah boleh la, aunty! :) hehe.. tu lah.. sabar je lah! :)

Nina:
hehe.. Damiea pun sama...? hihi.. mesti cute! :)

Siti @ nurie said...

aduh alia.....same je perangai cm mia....kkdg time nak masak tuleh, dia soh layan dia...la ni, mia dah mula suka minum air mineral...kkdg nak tuang sndiri....pegangkn cawan, mmg tak kasilah.....

lama2, kita lk yg nak hangin

Zuhaini said...

hehe.. tu lah, dia nak membesar.. :) sama je budak-budak ni, kan...? :) hihi..

precious innocent said...

sejibik mcm ryan!!!!! mujur x penah lg buat perangai kat luar...

-mama emma-

Zuhaini said...

hahah.. ryan pun!!! :) betul la, nasib baik depa ni tak buat perangai kat kedai.. kalau tak,mak ai, malunya!!!!!

intan mama ammar said...

OMG! Wafiy pun camtu jugak, tapi dia jerit yg lebih dengan tangan2 sekali. Jeritnya kuat, buni standard dia HERRGGHH!!

ZuH@iLieY said...

huhhh
yaya nih mmg

ZuH@iLieY said...

rotan je yaya nih..
ish....

Zuhaini said...

intan:
hehe.. tak dapat bayangkan Ammar yg cool tu memberontak juga! hihi.. sure cute!

zuh@iliey:
ala.. jgn la.. sian dia... :(

aCu said...

haha..
yaya ni memang..~

Zuhaini said...

memang apa, acu...? :) hihi...

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)