Pages

Search This Blog

on Underestimated..

Salam...

Yesterday mr Hubby filled up our gas tank at Petronas, Sri Hartamas... and i saw this!

yup.

Haagen Daaz.. What's up with Haagen Daaz...? erm..


hehe.. it is a funny story actually.

I somehow remembered one Hot Chat (on Hot FM) few months back...

The title of the Hot Chat was 'underestimate'..

so, as usual, the deejays are Faizal Ismail (FBI) and Fara Fauzana. :)

FBI told that during those old days (when he was still strugling to make ends meet, he was just driving a sedan car ~not quite remembered what car he mentioned, but for sure it wasn't his BMW). so, he went to a petronas to fill his tank. and when he came inside, he somehow macam nak makan ais krim! so he went to the Haagen Daaz's.

and he heard this from the cashier:




"Abang, itu ais krim MAHAL!! Ais krim sebelah tu murah sikit!"


so, FBI pun a bit embarassed la, people simply judged him by his car!

hehe.. but seriously, everytime Mr Hubby isi minyak di Petronas, and ada Haagen Daaz punya tong, surely i teringat Hot Chat tu! :)

**anda pernah tak di'underestimate' begitu...?

pic by Google

**have you joined our My-ALia Giveaway #2 ? :)



If u'r my clique,
Please give THIS a CLICK!!!!
(please click at the button! tq..)

13 comments:

Ummi Salsabila said...

hahahahaha.lawakla.aah,ummi penah diunderestimate.geram je..sabo jelah..huhu

Mommy Lyna said...

Ahahah. Biasa la i di-under estimate. Orang salu nampak i lembik, tak pandai, tak de perasaan, miskin hina. Mentang2 la i ni selebet.

Tapi tak kesah pun lah. Hehe.

Zuhaini said...

Ummi Salsabila:
hehe.. mmg lawak! erm.. sabar ya.. saya rasa semua org pernah mengalami saat macam tu.. :(

Mommy Lyna:
(wah.. boleh online ya!)
erm.. hehe.. mommy Lyna selebet..? sama mcm i la! kadang2 kalau gi KLCC org pandang macam "ada duit ke dia ni..?" haha.. so depa x bagi flyers! bagus juga! :)

Mommy Lyna said...

Tul2.kalo lintas area2 pefume ke mekap2 ke tadak org pandang kita.miahaha. Kalo g kedai2 mesti tokei tu rekemen benda sama yg brang lain dgn harga lebih murah. Ok la jgk kan. Jimat duit ku. Hehe.

precious innocent said...

haha... underestimated? selalu je kena.. tp ok je... kite dah lali dah.. haha

-mama emma-

Mimi said...

haha.. never underestimate ppl! we never know who dat person would be.. mcm iklan kfc, turns out the lady is her interviewer.. seb baik tolong bg coins ;) (kalau xpaham sila watch iklan kfc)

jua said...

i sokmo je kena sbb org tgk i ni 'loleh' (selebet). tapi tarak hal punya, kita sendiri tau sapa kita kan.

Anonymous said...

huhu..sungguh x patut cashier tu.. mn tau dlm wallet dia berkepuk2 duit..ahahha

Nina said...

hehheh..die tak kenal saper FBI..duit berkepuk tu..mahal sgt ke aiskrim tu..ni teruja nak raser..tapi mampukah???hahah

MommyDania said...

wah..FBI bwk BMW ek? hebat jd deejay nih!

Zuhaini said...

Mommy Lyna:
hehe.. sama la kita.. :) macam kat tengah2 lobby klcc, depa kdg2 offer perfume, kan..? bila kita lalu, depa buat2 tak nampak pulak.. haha..

mama emma:
hehe.. baiknya mama emma, no heart feelings! :)

mimi:
alaa... kita tak tgk lagi la iklan tu.. (rasa mcm iklan dia yg tabung ada musical tu je...)haha.. nantii tgk ya!

jua:
haha.. selebet...? ye ke..? hmm.. ya la, kita tau sapa kita, kan..?

honeylanz:
hehe.. nak buat macam mana, time tu dia x famous lagi.. :)

nina:
haha.. sekarang mmg berkepuk-kepuk! oh, mmg mahal la cik kak.. tu yg i pun x pernah beli! hihi..

mommy Dania:
err.. itu apa yg Fara Fauzana kata la :) hebat! kalau dah asyik keluar kat radio dan tv! menang anugerah pulak tu! :)

ZuH@iLieY said...

i like!!!!!

ZuH@iLieY said...

tapi xpenah rasa la..
meh blanja org pas dapat gaji..
ni bukan nak blanja..huhuhuhu

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)