Pages

Search This Blog

Sleepless nights

Salam...
ohh.. *yawn*.. i'm so sleepy..
It has been a few nights in a row Alia just wouldn't sleep!
Everytime i bring her into our bedroom, she'll cry out loud! (sangat kuat! sabar je lah..)
So i took her to the living room, and she'll play.. play.. and i fell asleep (while she's still playing).
Sometimes she's not really playing, but punggah-punggah barang.. take all the things that we forbid her etc. That's what made me so tired... *yawn*

Mom said "maybe she slept so much during the day!"

erm.. maybe.

Oh ya.. Updates on dad:

Alhamdulillah, my dad sekarang dah boleh duduk on his own! (before this, kena pegang the railing with his right hand, right.. ) sekarang dah boleh duduk without pegang the railing.. but i think he's a bit hunched la. macam ala-ala hunchback tu.. erm.. and Dad kelihatan lost his weight tremendously.. :( sangat kurus!

Updates on adik-adik:

my sisters came home yesterday noon. they are on their study leaves. maybe until Friday. Coz Monday got papers..

So, malam tadi punya "night shift", Eli bertugas lah.. :) thank you, eli!

(Alia admiring Ely's turtles while sipping her Calci Yum)







click and vote for My-Alia.com!

10 comments:

Mummy Dasy said...

Sedapnye calci-yum tu..x beli² lagi..semoga ur dad get well soon

precious innocent said...

zu, ada baca x blog ibukauthar? dia ada jual produl agel... kot2 la leh kasi ur dad try...

-mama emma-

p-na mama oja said...

alahai alia.. tukar shif la laks.. sian ibu kamu.. sabar ye!!

p-na sib baik oja, klau siang dia tido lama pun..mlm dia tido gak..syukur sgt.. kdg2 nk angkat pagi2 pn dia x nk, still nak tido lg..hihih

Zuhaini said...

mummy dasy:
haha.. x la sedap mana. rasa macam yogurt je! :) tq!

mama emma:
erm.. rasa macam pernah come across blog ibu kauthar tu.. nanti saya cari balik. thank you ya! :)

p-na:
haha.. mmg mencabar keimanan ibu dia! :)
wah.. bagusnya!!!! alia kena belajar dari oja nih! :)

ZuH@iLieY said...

hehhh...
ada turtle de tuh!!!!
mantap...bgus..bgus..

ZuH@iLieY said...

eh...ni nak comment lg..
patut nya bole compress je comment td ngn yang ni....
saja..nak dapatkan adiah kan...

ZuH@iLieY said...

ha...ni comment yang sebenarnya...
nak cakap...alia comey la time tgk turtle de tuh....
comey cam de...

ZuH@iLieY said...

shasha

ZuH@iLieY said...

eh..eh...
alia ni suke jerit la..
haduiiiii
pening kepala de..
huuhu

aCu said...

haha...
kakni..
selama ni pon mmg shif kekly la..
ika nye shif bile kekly x de je..
haha..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)