Pages

Search This Blog

on Acupunture *updated with picture!!

Salam...

Due to some recommendations from my dad's friends.. so my dad had decided to give it a try..

Wah.. so scary! :(

Well, the Doctor came around 7.15 pm.. (at that time i was waiting for the Magrib Prayer so that i can break my fast..)

At first, doc asked him about our family.. in general.. like how many kids does he has etc.. (doc was actually checking if my dad still remembers things..)

Then, needle time!
Cucuk punya cucuk.. ada part (esp part di kepala) yang my dad mengadu sakit... Doc said "ala.. macam kena gigit semut je"..

But my dad kata "yang ini sakitnya macam kena gigit semut api yang besar tu".. sian my dad..


so, all in all, di kepala ada 4 jarum.. tangan kiri ada 3, dan di kaki about 5 jarum altogether...

a bit expensive, though.

We were charged RM150.00.. (i guess that's because the doctor has to come to our house.. so that might be the transportation charge.. hehe) :)

Insya allah, Thursday ni datang lagi...

~i am not fasting today... ada kerja banyak.. takut flat/pengsan nanti!

**nak tepek gambo banyak-banyak.. internet macam apa je..

9 comments:

Anonymous said...

hmm..takutla. 2 benda yg has takut nk try n mustahil..acupuncture n treatment yg guna lintah tu..so scary ;)

p-na mama oja said...

alahai..siannya atok alia...

dlu penah jaga tok (nenek) operation..umur dia 70++.. sedih tgk2 cam2 diorg wat kt dia... tp alhmdulliah tok p-na still sihat smpai skrg..

cucuk utk berubat tahan je la..utk kebaikan juga..wlpun perit..huuhu
suruh ayah u byk bersabar ye!!

Zuhaini said...

honeylanz:
haha.. saya pun takut!! lintah, akupunture.. dan yang rendam dalam air tu.. apa namanya.. fish spa! ha..

p-na:
oh, atok sihat ya..? alhamdulillah..
tu lah.. wan alia duk bertahan la jugak.. nak sihat.. insya alah.. :)

Yan said...

seram la cucuk2 ni.. heeee..

Zuhaini said...

yan:
ah.. saya pun seram!!! ngeri menengok!

♥Hernee Nazir♥ said...

alahai seram tngok..rase nyilu kpale saya..hehe

Zuhaini said...

hernee:
saya nak snap pun kecut perut! ngeri rasa.. :(

Nurhayati said...

uish ngeri plak tgk needles tu semua..jgn harap la yati nak wat tu.. huhuhu

kambenggurun said...

haha..saye takot jarum! (sila baca dgn nada iklan kat radio tuh)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)