Pages

Search This Blog

on Mati Hidup Semula!

Salam...

Well, this Saturday n Sunday, Insya allah Mr Hubby n i won't be working! :) bestnya...

SO, one of the MUST DO activity is..

Visit our house! (yup! the one is Saujana Utama...)

It had been a few months now, since we left and stayed with my parents..

and last week, when we arrived home..

we can see that nothing much has changed.. (the inside part of the house, that is..) only some dusts here and there...

But when i went to our 'so-called-Taman'.. oh, sedihnya... but yet, so interesting!

the red wild flower plant had died... and regenerate itself! haha.. hidup - mati - hidup balik!

and some worse parts.. like kacang panjang that is now so dried out!

and...

my dulunya-ada-kacang-bendi-dan-jagung spots are now covered with rumput rampai... :(

sabar je lah...

yeah. Evolution!

So what's your plan for the weekend...? :)

14 comments:

Ms Lola said...

OMG!! Mungking pokok tu pokok negara 4 musim. Masa u ingat dia mati tu, mungkin dia tgh FALL season ;)

kaezrin said...

itulah i baru nak kata macam lola...itu mcm pokok 4 musim...

Zuhaini said...

Ms Lola:
oh.. ye ke..? haha.. i thought dia mati terus! :) nasib baik i biar je.. hihi..

kaezrin:
hehe.. erm.. tu la.. i tak terfikir la pulak.. :) hihi..

MommyDania said...

pandai pulak pokok tu, independant.

Zuhaini said...

Mommy Dania:
haha.. tu lah.. lama tak disiram tu! :)

Anonymous said...

rasanye btul apa kata mslola. pokok tu ada few season. sbb kt balconi rmh has ada 1 pokok bunga dlm pasula..ada time, luruh semua daun. then tumbuh balik n ada time berbunga lebat gitu ;)

sabtu ni has keje, ahad lak sport day tadika ac

miezaniera said...

kekeke pokok pn dah pandai wat magic sekarang kan...transformasi lah katakan.ahaks..

dean-eyza said...

sebab cuaca kot..
live your life

Zuhaini said...

honeylanz:
oh.. macam itu pesennya ya! oh.. kesiannya kena kerja.. selamat bekerja ya! :)

miezaniera:
hehe.. itu spesis pokok pandai.. :) dan pandai transform! :)

Zuhaini said...

dean-eyza:
cuaca...? mungkin juga.. tapi yg kelakarnya, dah lama x siram tu! hidup pulak! :) hihi..

kambenggurun said...

haha..
pokok tu vampire kot..

Zuhaini said...

kambeng:
haha.. spesis EC ye.? :P

★ whoaamello ★ said...

Well, my initial plan was to sit at home, NOT move an inch and complete all my assignments but then...

I went for a movie lah, pi window shopping lah, lunch lah... needless to say my assignments aren't getting done =P

Ish.

BTW, that red wild flower's pretty ♥

Zuhaini said...

whoaamello:
hihi.. nice plan! but then, maybe it is time for u to reward urself a bit.. :) it's not so bad.. take it easy! :)

oh ya! tq! not many people like the flower as much as i do! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)