Pages

Search This Blog

on Influenza A (H1N1)

Salam....

Well, due to the Selsema babi (Swine flu outbreak) recently.. and now they call it Influenza A (H1N1).. or sometimes A(H1N1)..

err.. for more info (on the influenza A H1N1), you can check it out here .

[erm.. although i'm a Biologist.. but these things are quite hard to digest.. haha :) ]

anyway, there are a few symptoms if you are infected by it:

-fever
-cough
-body aching
-difficulty of breathing

Take care.. and beware!

*source : wikipedia.org

8 comments:

MAMASYAZA said...

tu la sekarang ni takut sgt...macam2 penyakit ada...yg ada anak kecik cam kita ni lagi la risau

Zuhaini said...

ah.. betul la.. especially kalau baby kita duduk tempat yang ramai orang.. mcm nurseri.. kan..? takut!!!

Anonymous said...

ak ahh.. rs nye buat ms skrg better x yah ke tmpt tumpuan ramai mcm shopping complex ke..

mummysya said...

Salam

Virus tu dah ada kat Msia...

Sangat takut...

Sekarang nie macam-macam kan, macam2 benda pelik kita dengar, esp virus nie....

p-na mama oja said...

tu la.. takut la.. dah terlepas kt M'sia.. mangsa tu sure dia singgah kt byk tmpat masa balik tu, kedai2 kt airport ke...brapa ramai dah terdedah tu..seramm!!

setuju ngn honeylanz..jgn ketempat tumpuan ramai sbb kita x tau sapa pembawa tu..

kambenggurun said...

ala..malas la nak bace sendiri..wat kan summary la..

Zuhaini said...

honeylanz:
a ah kan.. (tapi daku gemar ke shopping complex! huhu) :)

mummysya:
betul la.. macam2 dah sekarang ni.. haru betul la.. :(

p-na:
a ah.. betul! jangan ke airport.. dan jangan dekat dgn org yang baru balik dari oversea.. (mana-mana destinasi pun.. coz depa pun dari airport!) hihi.. :)

kambeng:
ah.. ntah la.. da x leh digest! tepu la otak! :)

precious innocent said...

mak emma bakal nak ke bandung next mth.. huhu.. takut......

-mama emma-

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)